PI3UTR opnieuw ingeschakeld

PI3UTRHet afgelopen weekend en de afgelopen dagen zijn er volop werkzaamheden uitgevoerd in de Gerbrandytoren. Als gevolg daarvan is de bovenregionale repeater PI3UTR weer ingeschakeld. Vooralsnog wel beperkt; enkel de server die als controller dient hangt weer aan het netwerk, waardoor de zenders in Goes en Hilversum werken.

De zender en ontvanger in IJsselstein zelf zijn nog niet actief door het ontbreken van coax tussen de nieuwe opstelplek op de 20e verdieping en antenne op de mastcabine dan wel een tijdelijke antenne opstelling bovenop het betonnen deel van de toren.

Momenteel zend de opstelling in Hilversum nog gericht uit naar het Noorden. Dat zal de komende dagen omgezet gaan worden op een rondstraal antenne op circa 150 meter hoogte. Daardoor zal ook midden Nederland weer dekking moeten krijgen van PI3UTR.

“Het opnieuw in de lucht brengen van PI3UTR is voor het hele team een symbolisch moment, het motiveert alle betrokkenen enorm om flink verder te bouwen aan de nieuwe systemen. Wat ons betreft zetten we veel vaart achter de werkzaamheden zodat we hopelijk binnen ongeveer een maand ook de oorspronkelijke antennes van PI3UTR in IJsselstein weer kunnen gaan gebruiken. Dit is onder strikt voorbehoud omdat we zeer afhankelijk zijn van externe faktoren om de benodigde feeders in de buismast in gebruik te kunnen gaan nemen.”, zo valt te lezen op de website hobbyscoop.nl.

3 antwoorden
  1. Rob
    Rob zegt:

    Inmiddels is in Hilversum een rondstraal antenne in gebruik genomen om te zenden.
    Daardoor is de 2 meter WebSDR in Hilversum buiten bedrijf (die zat op die antenne).

    Voor ontvangst is nog de antenne richting noordwest in gebruik samen met de overige ontvangers in Goes, den Haag, Kampen, Noord Scharwoude, Zierikzee en Eindhoven. De bedekking voor zenden en ontvangen is daardoor nogal verschillend. Goes is ook als zender actief.

Reacties zijn gesloten.