Firmware update voor de Icom IC-7300

Icom heeft nieuwe firmware uitgebracht voor de IC-7300. De nieuwe firmware heeft versie 1.20 meegekregen en in de changelog is te lezen dat er onder andere wijzigingen zijn aangebracht in de routering van audio. Zo kan er gekozen worden voor de microfooningang tijdens DATA-modes. Voorheen kon dit enkel de USB-interface zijn. Anderzijds kan ook de USB-interface gekozen worden voor spraak. Daardoor wordt het via een virtuele geluidskaart mogelijk om audio-processing toe te passen vanaf de computer.

Een complete lijst  van wijzigingen is te vinden op de website van Icom Japan.

9 antwoorden
 1. PD3HF
  PD3HF zegt:

  Error. Ding laat zich niet installeren. OK knop reageert wel maar er start geen update. Ik ben nummer 2 met dit probleem dus ik verwacht dat iedereen het zelfde probleem heeft.

  • Ivan
   Ivan zegt:

   De update werkt gewoon hier. Denk dat je het verkeerd doet.
   2 dagen geleden reeds gedaan.

  • Ivan
   Ivan zegt:

   Vergeet niet dat je de OK knop paar seconden ingedrukt moet houden.
   Anders werkt het inderdaad niet…

  • Ivan
   Ivan zegt:

   Nog wat… Vergeet niet voordat je update even de huidige settings bewaard op je SD kaart, die moet je dan even terug zetten na de update om ergenis te voorkomen 🙂

   • Khu (@Khu_Marx)
    Khu (@Khu_Marx) zegt:

    Dat was ik dus ff vergeten. Gelukkig had ik nog een backup ergens. De MIC,USB optie is wel heel prettig. vraag me wel af wat de “power issues” waren, waar sommigen het over hadden.

Reacties zijn gesloten.