Frequentielijsten analoge repeaters bijgewerkt

repeaterVandaag zijn de frequentielijsten voor analoge repeaters bijgewerkt. Dit naar aanleiding van een bijgewerkte versie van het ATOF-bestand dat Agentschap Telecom vorige maand gepubliceerd heeft.
Hamnieuws.nl bied hiermee weer de meest actuele lijst aan met export mogelijkheden in PDF en CSV, zodat een en ander makkelijk in bijvoorbeeld Chirp ingeladen kan worden.

Enkele ATOF’s zijn vervallen, al zijn de repeaters nog wel bereikbaar. Het is aan de gebruiker zelf om te controleren of de repeaters nog werkzaam zijn of uitgeschakeld zijn door de beheerders.

Aanvullingen kunnen gemaild worden naar: redactie@hamnieuws.nl.

20 antwoorden
  • Rob.
   Rob. zegt:

   Inderdaad Randy, eerst KIJKEN voordat je zo reageert als vorige spreker. Maar misschien dat hij de Veron website bedoelde……..sorry voor de teasing……
   PA0RPA.

   • PH4X
    PH4X zegt:

    Ik denk dat Randy, auteur van het artikel, een en ander toch echt wel bij het goede eind heeft 😉

 1. Peter Scheurs
  Peter Scheurs zegt:

  zeg meneer Adam, je woont in Amsterdam met je portofoon, dus wat moet jij met een lijst? 😛

 2. Rob
  Rob zegt:

  Natuurlijk heeft hij dat ! Dit was alleen een nadenkertje voor diegene die het begrijpt……. Verder geen discussie ! Groeten PA0RPA

 3. Roeland Jansen
  Roeland Jansen zegt:

  @hkrohneHein — ik gebruik repeaterbook als app — mss een optie? (android, of voor iOS of Windows phone e.e.a. beschikbaar is, geen idee.)

 4. PDØMV
  PDØMV zegt:

  Repeaterbook is zowel beschikbaar voor android als iOS !! ik gebruik hem zelf op android, als je een bluetooth adapter hebt voor (Bluecat) voor FT8*7 die je cat aanstuurd dan kun je met je smartphone en of tablet via bluetooth je set besturen, Repeaterbook app ondersteunt Bluecat oftewel de bluetooth adapter. Je klikt een betreffende repeater aan op het scherm van smartphone of tablet CQ iPad en alle benodigde instellingen met shift,ctcss etc automatisch verzonden via bluetooth naar je radio !!!! via ebay te verkrijgen voor nog geen 13$ US dollar !! zo’n bluetooth adapter inclusief free shipping !! het werkt subliem en scheelt een hoop pragrammeer werk. en je heb geen gedoe met memory setting !! mocht je er niet uitkomen zoek me op QRZ en mail even 😉

 5. PD1MOH
  PD1MOH zegt:

  Weet iemand hoe ik de repeater lijst kan plakken in chirp ik heb het een en ander geprobeerd maar krijg het niet voor elkaar.

  • PDØMV
   PDØMV zegt:

   ctrl+c en dan in chirp ctrl+v volgens mij ,maar ik kan er ook naast zitten 😉

 6. Rob
  Rob zegt:

  Wat wel handig zou zijn: een kolom erbij waarin staat of de repeater ook werkelijk actief is.
  Zo te zien is dit alleen een lijst van verleende (en verlopen) ATOF’s, maar sommige van die repeaters zijn helemaal niet QRV.
  Maar ja, hoe houd je dat actueel?

  • PDØMV
   PDØMV zegt:

   Als de gegeven niet actueel zijn van bepaalde repeaters kun je ze er beter uitlaten, anders is het zonde van je geheugen in je porto, dan kun je er nog beter in die plaats een simplex frequentie erin zetten VHF en of UHF of luchtvaart om uit te luisteren mits de porto het ondersteund. Maar voor alle YAESU gebruikers met de lijn FT8*7 is zo’n bluetooth converter CQ adapter aan te bevelen scheelt een hoop programmeer werk 😉 in combinatie met Repeaterbook app iOS en of Android

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Door te mailen Rob. Van enkele repeaters is bekend dat deze *tijdelijk* even uit zijn door defect(en). Maar aangezien uw redacteur in een kuil woont omringd door een Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe is zeker niet iedere repeater bereikbaar. Overigens is de ATOF-lijst van AT een controle middel, ook als ik /m door het land rijd wordt een en ander gecontroleerd.

   • Rob
    Rob zegt:

    Ja ok maar nu lijkt er alleen een lijst van ATOF’s te staan zonder melding van de status van zelfs de
    repeaters waarvan bekend is dat ze niet werken. Dat die lijst nooit helemaal kan kloppen is duidelijk.
    Het is al mooi dat er überhaupt iets aan geupdate wordt want als je gewoon zoekt naar repeater lijsten
    vind je brouwsels van individuele amateurs en afdelingen die zo oud zijn dat er helemaal niks meer van
    klopt. Dan is een lijst van ATOF’s nog altijd beter.
    (dit geldt ook voor bakens, ik zocht een bakenlijstje maar als je ziet wat je DAN allemaal tegen komt!)

    • PH4X
     PH4X zegt:

     Er geldt in Nederland nog steeds een uitrolverplichting binnen 4 maanden. Het ATOF-beleid gaat trouwens geheel op de schop eind dit jaar, anders volgend jaar.

 7. eline
  eline zegt:

  De 2 meter repeaters Vroomshoop en IJmuiden staan nog steeds in de lijst, terwijl die allang geen vergunning meer hebben en ook buiten werking zijn.

Reacties zijn gesloten.