Nieuwe ontvangstantenne voor PI6TEN

PI6TENDe afgelopen weken ontstond de indruk dat de ontvangerperformance van PI6TEN aanzienlijk verslechterd was. Daarom is afgelopen zaterdag, 2 mei, onderzoek gedaan naar de status ervan en zijn de beheerders tot het inzicht gekomen dat de antenne gesneuveld is, vermoedelijk als gevolg van de sterke wind die enkele weken geleden over Nederland raasde.

Daarom is de antenne van PI6TEN gisteren vervangen door Maarten (PE7M) en Mischa (PA1OKZ).

anTENneDe nieuwe antenne is in de basis van Kathrein, voorzien van een aanpassing om deze antenne geschikt te maken voor 29.590MHz. Op de foto is de meest linker antenne het exemplaar voor PI6TEN. De antenne ernaast wordt overigens gebruikt voor ontvangst door PI2NOS, beide op circa 150 meter hoogte.

De eerste resultaten lijken goed te zijn, de indruk bestaat dat de nieuwe antenne duidelijk betere performance biedt dan de oorspronkelijke antenne. Graag ontvangen wij rapporten waarin tot uitdrukking komt of eigen signalen beter door PI6TEN worden waargenomen.

Overigens is op dit moment de eigen website van PI6TEN, www.pi6ten.nl, op dit moment even niet beschikbaar om administratieve redenen. Dit zal naar verwachting in de loop van komende week hersteld zijn.

Bevrijdingsronde
Morgen, dinsdag 5 mei, vindt er een bevrijdingsronde plaats op de repeater PI6TEN. Een leuke gelegenheid om jezelf eens in te melden. Door de toegenomen activiteit kun je je eigen antennes testen om te kijken wat het bereik van de grondgolf is, zeker gezien de hoge ontvangst antenne die gebruikt wordt in Hilversum.
De ronde start om 21.00 uur.

Aan de zendkant wordt gebruik gemaakt van een 5/8 golf antenne en een vermogen van circa 60 Watt ERP. Beide locaties zijn via een 5 GHz HAMNET link met elkaar verbonden.

Meer informatie: www.hobbyscoop.nl.

1 antwoord
  1. PD1ZON
    PD1ZON zegt:

    Goed nieuws voor de Bevrijdingsdag ronde op 5 Mei inderdaad, het repeater team wordt bedankt voor de inzet!
    Ik begin om 20.00 en blijf lang doorgaan! Resultaten worden genoteerd!

Reacties zijn gesloten.