Groot onderhoud aan Amersfoortse repeaters

Afgelopen vrijdag en zaterdag is er groot onderhoud gepleegd aan de Amersfoortse repeaters. Daarbij zijn onder andere de antennes verplaatst. Deze staan nu hoger en kijken vrijer uit. Ook is de eindtrap van de 23cm repeater gerepareerd waardoor deze weer in een grotere regio te horen moet zijn. Daarnaast is een HAMNET-koppeling gemaakt zodat besturing van de repeaters op afstand ook mogelijk wordt. Rapporten zijn welkom (in de comments).

PI3AMF: 145.6250 MHz
PI2AMF: 430.2500 MHz, 77Hz
PI6AMF: 1298.500 MHz

8 antwoorden
 1. wim
  wim zegt:

  waar om staan er geen JO nr bij die repeaters mijn EQ is te laag denk ik ??? maar ik zie het nergens staan
  Gr kto

 2. PD2WR
  PD2WR zegt:

  Vanuit Woudenberg kreeg ik eerst PI2AMF niet open met 1 Watt op m’n binnen antenne, dat gaat nu prima. 🙂
  Met m’n porto lukt het helaas nog steeds niet.

  Groet,
  Danny

 3. wim
  wim zegt:

  Ja Rense dat klopt IQ HI dus toch laag maar ik vindt het jammer dat er nergens een jo Nr bij staat ik denk een foutje van ph4x is ???

  Gr kto

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Neen. Locators voegen m.i. niets toe aan repeater locaties. Als ik zeg Amersfoort, weet iedereen wat ik bedoel. Als ik zeg JO22qe dan zal dat 99% van de mensen niets zeggen. Bovendien zijn repeaters nog steeds primair bedoelt om portable en mobiele stations te ondersteunen en niet om te DX-en (dat laatste heb ik toch al niet begrepen, want Engeland of Denemarken werk je elke dag op 2-meter simplex. En ook op 70cm en 23cm).

   Anders dan bijvoorbeeld voor bakens, waar een locator wel van belang kan zijn. Maar deze hebben dan ook weer een ander doel. Weak-signal v.s. Quality modes zoals FM/repeaters/gezwets.

   • Rinse
    Rinse zegt:

    Geeft niet hoor @Wim iedereen maakt vergissingen dat is zelfs menselijk, mensen maken kan wel een vergissing zijn hi.

    Idd de tussenkomst van repeaters voegt voor mij weinig tot niets toe, toch moet ik toegeven dat ik vanwege mijn antennesituatie, alleen vertikaal rondstralend, het toch wel leuk was om via een repeater in Engeland met diverse stations te werken, ook locators zeggen mij weinig daar ze alleen maar een omgeving aanduiden en dus géén enkele waarde hebben voor mij m.b.t. de qth van iemand, bovendien ben ik Centamateur en dus vrij lui aangelegd wat de hobby aangaat.

Reacties zijn gesloten.