Berichten

Firmware update Icom IC-7100

ICOM-logoIcom Japan heeft een firmware update uitgebracht voor de Icom IC-7100. Deze update verhelpt een probleem in de DSP.

Diverse gebruikers hebben gemeld dat de output van de DTMF-tonen niet hard genoeg was onder bepaalde omstandigheden. Met deze update lost Icom dat probleem op.

Lees meer

Nieuwe Icom IC-7100 uitgeleverd

ICOM-logoDe nieuwe Icom IC-7100 wordt in Nederland uitgeleverd. Eerder deze week blokkeerde de importeur dit, nadat er een fout gevonden was. Onderzoek wees uit dat het frequentiebereik tussen 7100 en 7200 kHz geblokkeerd bleek in de Europese versie.
Leverancier Hamshop.nl laat weten de zendontvangers na een kleine aanpassing (verwijderen diode, red.) uit te kunnen leveren, met de juiste instellingen voor de 40-meter band in Nederland.

Lees meer

Icom IC-7100 niet uitgeleverd

ICOM-logoDe nieuwe Icom IC-7100, de eerste transceiver van Icom met touchscreen en ondersteuning voor de 4-meter band, is sinds maandag leverbaar in Nederland.

Handelaren mogen de nieuwe transceiver echter nog niet uitleveren omdat er mogelijk een probleem in de eerste productielijn zit. Dat heeft de distributeur aan Nederlandse handelaren laten weten. Icom heeft het probleem momenteel in onderzoek en hoopt snel met meer informatie te komen.

Lees meer