Firmware update Icom IC-7100

ICOM-logoIcom Japan heeft een firmware update uitgebracht voor de Icom IC-7100. Deze update verhelpt een probleem in de DSP.

Diverse gebruikers hebben gemeld dat de output van de DTMF-tonen niet hard genoeg was onder bepaalde omstandigheden. Met deze update lost Icom dat probleem op.

Updaten kan via een (mini) USB kabel. De laatste versie van de firmware is te vinden op de website van Icom.

9 antwoorden
 1. Rob
  Rob zegt:

  Hebben ze ook iets gedaan aan de waardeloze modulatie?
  Met name in FM is het niet te hachelen…

   • Rob
    Rob zegt:

    Als ik iemand hoor met heel slechte FM modulatie (niet zacht zoals een Chinese porto, maar gewoon slecht) dan zeg of denk ik wel eens “het klinkt net zo waardeloos als een IC7100” en 10 tegen 1 dat het station dan met een 7100 blijkt te werken.
    Maar soms hoor je ook wel eens mensen waarbij het wel goed is.

    • PA3HGT
     PA3HGT zegt:

     Kan zeker zijn. Hier in Haaglanden ken ik een paar gebruikers van een IC-7100,aangezien ik toch kritisch ben op audio, moet ik zeggen dat ik er geeneen heb gehoord die echt slecht was of whatever.Gewoon echt goed met de standaardmike tot uitstekend op SSB Zelf ben ik van mening dat de IC-7100 een goede audio kan geven op FM/SSB en daar heb ik geen uitzondering gecontateerd.

     • paul
      paul zegt:

      Er zit in de IC7100 een vrij agressieve audio begrenzer.
      Als je redelijk fors moduleert hoor je compressie met een snelle releasetijd en een enigszins “hikkerige” attack time. Dat klinkt vrij onrustig.

      Spreek je deze begrenzer niet al te veel aan dan klinkt de TX audio prima tot uitstekend.

 2. Roeland Jansen
  Roeland Jansen zegt:

  meestal hoor je het idd op FM — klinkt niet zo goed; heeft ook met de instellingen te maken. De SSB instellingen goed zou dan niet goed voor FM zijn en vice versa

 3. PA3SSB
  PA3SSB zegt:

  Zojuist een nieuwe ic-7100 binnen, Zowel op FM als SSB krijg ik goede rapporten wat betreft de modulatie, zowel met de handmic als de SM-30 tafelmic.

Reacties zijn gesloten.