IC-9700 Firmware V1.06 beschikbaar

Terwijl de zendontvanger pas twee weken bij de eerste gebruikers in Nederland in de shack staan, is Icom al druk bezig met de doorontwikkeling van de firmware. Dit onder andere op basis van de eerste feedback van de vele gebruikers in Japan. Inmiddels is de 6e update beschikbaar. In deze versie zijn deze wijzigingen doorgevoerd:

Changes from Version 1.05

 • Improved accuracy of the automatic reference frequency calibration.
 • Fixed unintended indication on the DR screen.
 • Eliminated RX audio gap when changing the IF filter in the DV mode.

 

10 antwoorden
 1. Ernst
  Ernst zegt:

  Vroeger teste Icom hun transceivers tot in den treure, en had daardoor vaak niet de allerlaatste nieuwigheden, maar was door en door betrouwbaar.
  Nu brengen ze een product op de markt en gaan naar aanleiding van de gebruikers verder met ontwikkelen van de software en daarna volgt er dan een update.
  Ik vraag mij af wat beter is.

  • Randy
   Randy zegt:

   Als alles vroeger zo goed was, dan zou een site als mods.dk geen bestaansrecht hebben. Juist door de toevoeging van software aan hardware bestaan er uitgebreide mogelijkheden om updates door te voeren. Want een lab of 10-tal gebruikers is toch écht anders dan duizenden transceivers die in een variëteit aan modes gebruikt wordt. Dat geldt zeker voor weak-signal modes op hogere frequenties.

   • Wilko
    Wilko zegt:

    Dat, en vroegâh was er uberhaupt geen firmware waarvan je nieuwe versies beschikbaar kon maken om problemen op te lossen. Of compleet nieuwe functies beschikbaar te maken. Dan moest de set naar de importeur als er iets loos was.

    Dus was vroegâh beter? Vul zelf maar in.

    Wilko
    PA1WBU

   • Ray
    Ray zegt:

    De leverdatum is vanaf het begin al onduidelijk geweest door telkens uitstel. Wat daar werkelijk aan ten grondslag heeft gelegen zouden we natuurlijk makkelijk de schuld aan technische problemen zoals frequentiestabiliteit kunnen geven.
    Maar dat weet ik niet. Er gaan zoveel wilde verhalen rond dat ik me inmiddels neutraal heb opgesteld. Meehuilen met de wolven is een slecht plan. Ik lees ook positieve berichten. De tijd zal het leren. Het niet direct kopen van deze transceiver ben ik wel gelukkig mee. De reviews van de komende tijd zullen meer licht op dit nieuwe produkt van Icom laten schijnen 🙂

 2. pe1kvl
  pe1kvl zegt:

  Alles 100% testen is onbetaalbaar en het gaat alleen om de firmware dus het updaten is geen probleem.

Reacties zijn gesloten.