Speciale editie van de Icom ID-51E

ICOM-logoTer ere van het 50-jarig bestaan komt Icom met een speciale uitvoering van de Icom ID-51E zendontvanger. Deze dual-band portofoon is geschikt voor FM en biedt ook ondersteuning voor D-star.

Deze portofoon komt in beperkte oplage in 5 verschillende kleuren op de markt. Dat meldt Icom UK op haar website.

Naast de kleur zijn er meer aanpassingen doorgevoerd ten opzichte van de normale ID-51E.

Zo is de gegevensoverdracht driemaal sneller dan de gewone ID-51 wanneer het D-star protocol gebruikt wordt voor het versturen van data. Ook zijn er een aantal speciale functies voorzien in de firmware. Deze firmware werk ook met de RS-MS1A Android applicatie in combinatie met de optionele OPC-2350LU kabel. Daarnaast zijn er aanpassingen gedaan zodat er meer commando’s beschikbaar zijn voor het DPlus protocol. Het (un)linken van de verschillende reflectoren (gespreksgroepen) moet hiermee makkelijker gaan. Ook is er een betere ondersteuning voor DPRS, de digitale variant van APRS die werkt over het D-Star protocol.

Naast de kleur valt er nog wat op als je deze uitvoering naast de gewone uitvoering legt: Icom levert een langere antenne meer die het volgens de fabrikant beter moet doen en dit zal met name tijdens het ontvangen te merken zijn. Ook zit er een zoekfunctie ingebouwd om repeaters in de nabije omgeving te zoeken. Dit geldt voor zowel analoge FM-repeaters alsook D-star accesspoints en hotspots.

Deze speciale uitgave van de zendontvanger zal vanaf september bij alle erkende Icom resellers beschikbaar zijn.

Icom_ID51e_special

4 antwoorden

Reacties zijn gesloten.