‘Icom IC-9700 volgende week leverbaar’

Klanten die een Icom IC-9700 in de pre-order besteld hebben ontvingen vandaag een e-mail ontvangen om hun gereserveerde IC-9700 definitief te bestellen. Dat geldt zowel voor de grote Nederlandse als de Duitse leverancier. Beiden geven aan volgende week de 1e batch zendontvangers te ontvangen en deze zo spoedig mogelijk uit te leveren aan klanten.

8 antwoorden
 1. johan
  johan zegt:

  Voor wie er op zit te wachten, mooi. Maar niet voor mij. 1200 MHz is sowieso al niet te gebruiken door mij (N-tje). Dus zijn er goedkopere alternatieven voor 2m/70cm all mode.

 2. Pa1wes
  Pa1wes zegt:

  Deze set doet alleen 2m, 70cm en 23 cm? Waarom issie dan zo gewild? Omdat er ook digitale modes ala dmt op zitten (all mode)?

  • Randy
   Randy zegt:

   SDR technologie, remote bedienbaar, en na ruim 2 decennia een waardige opvolger van de IC-910/970 (De IC-9100 tel ik even niet mee). Er zijn best wat stations actief op VHF en UHF, maar als je enkel een zwamstick hebt, dan hoor je deze niet. Met een beetje een yagi werk je dagelijks stations op 500 kilometer afstand op de 2-meter band. Maar ook op 23cm lukt dit prima met behulp van airplane-scatter. Dat er D-Star op zit is leuk maar op mijn IC-9100 heb ik het op een enkele test na nooit gebruikt.

 3. Ray
  Ray zegt:

  Over een half jaar zijn er vast genoeg reviews over deze nieuwe transceiver. Ben benieuwd naar de bevindingen. Tot die tijd denk ik er niet over om deze te kopen, 23cm doe ik al sowieso niets mee. Best wel een uitgave voor een 2/70 all mode transceiver.
  Naar mijn bescheiden mening enigzins overpriced.

  • Randy
   Randy zegt:

   Er komen straks genoeg setjes op de markt van mensen die nu een IC-9700 kopen voor een 3-digit prijs. Even geduld dus.

   • Ray
    Ray zegt:

    Buiten dat ik geen oude meuk van een ander koop, zijn er geen recente 2/70 allmode transceivers op markt. Wat dat betreft is de IC-9700 een prima aanvulling voor de vhf en hoger amateurs.
    Ik wacht het gewoon nog even af.

 4. Bert
  Bert zegt:

  Hallo allemaal,

  Ik zit ook te wachten op die ic-9700. Even wachten op de eerste reviews, vooral op het gebied van (de ontvangst van) cw-dx, weak signal. Inderdaad, met een beetje antenne werk je ook op 23cm best een eindje weg. Vanuit Amsterdam bijna maandelijks zuid-Zweden en Denemarken in de contest en via tropo OK, DL, F, LA, ON, vaak met 100mW in CW. Zelfde geldt voor 2. Momenteel TS790 met 23cm module, geen lineair, dus een eerlijke 10 watt.

  De TX geloof ik wel, het gaat me om de RX.

  Mvrgr,
  Bert
  PA3BFK
  JO22LI

Reacties zijn gesloten.