Inhoudsopgave Electron april 2015

Electron-04-15-LR-1Rond de 28e van de maand verschijnt de Electron weer op de deurmat van de Veron leden. Deze maand heeft de redactie weer diverse onderwerpen samengesteld.

Op de voorpagina
In dit nummer vindt u deel 3 van het fotoverslag van de Zelfbouwtentoonstelling DvdRA 2014 in de Americahal te Apeldoorn.

Gestabiliseerde continu afstembare oscillator
Is het mogelijk een zeer stabiele en schone afstembare oscillator te bouwen zonder het gebruik van digitale techniek? Dit artikel van Theo Faber PA2THF laat zien hoe dat kan met behulp van een KTV-vertragingslijn.

True ladingsmeting
Hoe nauwkeurig en betrouwbaar kun je de ladingstoestand van een accu meten? De mogelijkheden worden steeds beter. Een artikel van Olof Bosma PA0ZOZ.

Een korte 80m-dipool voor een vossenjachtzender
Een ‘pre-tuned’ 80m-dipool, onafhankelijk van aarde en in een minuutje te installeren. Een artikel van Hans Bos PA0JBG en Dick Fijlstra PA0DFN.

Transistors – sof of super?
Kan de transistor de elektronenbuis werkelijk vervangen? J. Kliffen PA0KC schreef er dit artikel over in Electron van april 1955. Dit is het derde artikel van een serie oude artikelen die we in 2015 opnieuw publiceren.

En verder…
Voorstellen VERON VerenigingsRaad 2015
Struikelblokken bij de zendexamens (9)
Wereldwijd Kids Day zondag 21 juni 2015
Proud 2B PI33YLC
PA7DW publiceert boek
Nieuw clubhuis VERON A12
Nationale Molen- en Gemalendag 2015