DKARS Magazine april 2015

dkars-logoIn de nacht van vrijdag op zaterdag heeft DKARS met de tiende uitgave van haar magazine komen. Secretaris Peter de Graaf (PJ4NX) laat aan Hamnieuws weten dat donateurs het magazine reeds in de mailbox hebben ontvangen. sinds afgelopen nacht kunnen alle zendamateurs het magazine downloaden.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 68 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS.

In de tiende uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

 • Verslag Amateur Overleg BES d.d. 20 maart 2015
 • Wijziging in activiteiten Radiozendamateurs in de Gerbrandytoren te IJsselstein
 • Squalo antenna for 6m
 • De PA2V eindtrap beveiliging
 • Een 70 MHz dipool of GP
 • Standaardisatie volgens DARES
 • De uniHAM, UNI-715 paddle

Alles lezen en het magazine gratis per e-mail ontvangen kan door een e-mail te sturen aan het e-mail adres: magazine@dkars.nl.

Van de eindredacteur:

Het zijn drukke tijden op de redactie, ik wil het eerder luxe problemen noemen, we krijgen gelukkig erg veel kopij binnen en dat zorgt ervoor dat dit Magazine weer lekker dik is geworden. Uit reacties hoor ik ook zelfs dat mensen het ‘een hele kluif’ vinden om te lezen, maar volgens mij moet dat met al die regenachtige zondagmiddagen in Nederland zeker wel lukken toch? Net op het randje van de sluitingsdatum toch nog veel interessant nieuws waar DKARS toch weer de pers mee zal gaan halen en daarmee ook het zendamateurisme in de volle breedte kan promoten! Iets nieuws in onze radioamateurmaatschappij is de deal die we met Uberpop hebben gemaakt, lees hier meer over op pagina 12. Ook heel erg leuk voor de radioamateur publiciteit is de samenwerking met de KRO (zie pagina 13), via ‘Vonkenboer zoekt vrouw’ kunnen we nu de hobby echt leuk op de kaart gaan zetten. Met de kijkcijfers in de variant ‘Boer zoekt vrouw’ van meer dan vier miljoen in de afgelopen week moet binnenkort iedereen dan wel weten wat onze hobby zoal inhoudt.

Ander belangrijk en actueel nieuws is dat afgelopen vrijdag (20 maart) er een Amateur Overleg heeft plaatsgevonden op Bonaire tussen Agentschap Telecom en de stichting DKARS. De afgelopen maanden kregen we meer en meer reacties uit de ‘Antilliaanse achterban’ die we hebben samengebundeld tot een agenda voor dit overleg. De uitkomst hiervan was absoluut veelbelovend te noemen en het verslag ervan is na te lezen op pagina 5 en 6.

Deze editie is ook een ‘beetje dik’ uitgevallen door iets wat we ook met enige trots publiceren, namelijk een uitgebreid verslag(10 pagina’s!) van de expeditie naar Tromelin eiland, FT4TA . In 2012 heb ik een aantal leden van deze groep(van de F6KOP club) op Bonaire leren kennen tijdens hun PJ4C activiteit en dankzij het goede contact kunnen we nu als een van de eersten over hun verhaal beschikken.

Verder in deze editie natuurlijk weer voor elk wat wils en draagt u DKARS een warm hart toe, vergeet dan niet om donateur te worden, dat kan al vanaf € 9,95 voor een heel jaar!

En zoals ook uit het recente Amateur Overleg op Bonaire mag blijken, wij luisteren naar onze achterban en doen er ook wat mee. Tot slot veel leesplezier toegewenst en heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies, dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via: magazine@dkars.nl.

73 de Peter de Graaf (PJ4NX/PA3CNX)
Secretaris en eindredacteur.

1 antwoord
 1. EAR
  EAR zegt:

  : “Een radiozendamateur maakt vanuit een persoonlijke belangstelling en zonder financieel oogmerk gebruik van bepaalde frequentieruimte. ” ..Uberpop deal is dus een commercieele exploitatie ..

Reacties zijn gesloten.