Berichten

Veel deelnemers ballonvossenjacht

ballonvossenjachtDe 35e landelijke Ballonvossenjacht telde vandaag veel deelnemers. Uiteindelijk werd de ballon als eerste gevonden voor Ron de Vries (PA3DAM) en Berrie Schuurhuis (PB4PT) op de landingsplaats in Maashees, op de grens tussen Noord-Brabant en Limburg ten Noord-Oosten van Venray. De ballon is om 1300LT de lucht in gelaten vanaf het KNMI terrein in De Bilt. Naar aanvankelijk richting het Oosten te varen, dreef de wind in een hogere luchtlaag de ballon naar het Zuid-Oosten. Om 1430LT is de ballon geknapt en aan de afdaling begonnen. Om 1512LT was uiteindelijk de tuchdown en raakte de sonde de grond. Dit alles werd door de organisatie goed aangegeven op de Facebook pagina.

Lees meer

Aankondiging 35e Ballonvossenjacht

ballonvossenjachtOp zondag 15 september 2013 vindt alweer voor de 35e keer de landelijke ballonvossenjacht plaats! Tijdens dit veelbesproken evenement wordt een radiosonde opgelaten aan een (weer)ballon die na enkele uren een hoogte van omstreeks 30 kilometer bereikt.

Door de afgenomen luchtdruk klapt de ballon en daalt de sonde aan parachutes naar beneden. De landingsplaats is van tevoren natuurlijk nooit bekend zodat het op gezonde peiltechniek en een klein beetje geluk aankomt om de sonde als eerste terug te vinden.

Lees meer