PI6NLT nieuwe 10-meter repeater

PI6NLTNederland is weer een onbemande 10m repeater rijker, te weten: PI6NLT. De opstelplaats van de repeater is de havenplaats Delfzijl gelegen in het noordoosten van Nederland in de provincie Groningen (JO33kh).

De repeater heeft een aparte zend- en ontvangstlokatie. Beide locaties liggen op circa 2 kilometer afstand van elkaar en zijn middels een aparte radiolink op de 23cm band met elkaar verbonden.

De 10m zender is een Yaesu FT-8900 met een uitgangsvermogen van 25 watt. Deze unit staat opgesteld ten zuidoosten van de plaats Delfzijl in het dorpje Farmsum. De 10m ontvanger is ook een Yaesu FT-8900 en staat opgesteld in Delfzijl-Noord. De antennes op beide lokatie’s zijn verticaal gepolariseerde Solarcon MAX-2000 5/8 golf antennes.

Voor de 23cm  linkverbinding wordt gebruik gemaakt van twee Kenwood TM-531 transceivers met als antenne een 10 windingen helix antenne. De gebruikte besturing is Echostation van K1RFD.

De ingangsfrequentie van de repeater is 29.540 MHz en de uitgangsfrequentie 29.640 MHz (shift -100 kHz). De repeater werkt met CTCSS 82.5 Hz. Deze toon wordt ook op de uitgangsfrequentie mee uitgezonden. Hierdoor is het mogelijk om uw ontvanger op slot te zetten en geen hinder meer te ondervinden van storingen of andere repeaters op de frequentie.

Meer informatie is te vinden op de website van Delfzijl Repeater Group.

1 antwoord
  1. Bas PE4BAS
    Bas PE4BAS zegt:

    Niet helemaal nieuw, deze repeater is al enige tijd (jaren) aktief onder de persoonlijke call van PA3FZW. Maar nu heeft hij dan eindelijk een eigen call. 73, Bas

Reacties zijn gesloten.