Nieuwe repeater PI2NWK geactiveerd

Nederland telt een nieuwe repeater. Gisteren is PI2NWK geactiveerd. Deze repeater staat in Noordwijk aan zee en zend uit op 430.0500 MHz. Het dekkingsgebied ligt globaal tussen Alkmaar, Utrecht en Dordrecht voor vaste stations. De antennes staan op circa 25 meter hoogte opgesteld, met een vermogen van 15 Watt en een 6 dB antenne. De repeater gebruikt geen CTCSS. Op de website van afdeling Leiden is meer informatie over de omzetter te vinden.

Op 25 september a.s. zal er een presentatie gehouden worden over de repeater bij de afdeling Leiden. Deze avond begint om 20.00 uur in de Hoystak aan de Sportdreef 6 in Sassenheim. De afdeling zal deze repeater ook gebruiken voor haar ronde, die op vrijdagavonden gehouden wordt en om 20.00 uur begint. Daarmee stopt de afdeling met het gebruiken van de landelijke repeater PI2NOS voor haar lokale activiteiten.

6 antwoorden
 1. Randy
  Randy zegt:

  De repeater is S2 in Amersfoort op een X5000 op ruim 20 meter hoogte die geheel vrij over de wijk heen kijkt. Eroverheen werken gaat ruisvrij begreep ik. Jammer dat er geen CTCSS gebruikt wordt. Ik werk ook wel eens over PI2ANH op dezelfde frequentie en die signalen gaan nu dus onnodig over de nieuwe omzetter komen.

  • Ray
   Ray zegt:

   Ook met CTCSS zul je interferentie ervaren als de 2 repeaters ‘elkaar zien’.

   • MPX
    MPX zegt:

    Dat weet die beste man toch zelf ook wel OM, dat is geen stekkeramateur hoor, dus onnodig hierover te mekkeren 🙂

    • Ray
     Ray zegt:

     Dat is een aanname uwerzijds, OM MPX. Mijn interpretatie van Randy’s verhaal is dat wanneer er CTCSS gebruikt zou worden er geen overlast zou zijn. Maar goed, dat had jij ook kunnen concluderen…stekkeramazeur. Valt me een beetje van je tegen MPX, had je hoger ingeschat 🙂

Reacties zijn gesloten.