Nieuwe Trusted QSL voor LoTW

lotw-logoARRL maakt bekend dat het een nieuwe versie van zijn Trusted QSL software beschikbaar heeft na maanden van ontwikkeling door een groep vrijwilligers. De afgelopen 6 weken hebben diverse gebruikers de nieuwe software getest in een besloten beta periode. Trusted QSLis de software die gebruikt wordt om ADIF-logbestanden te certificeren alvorens deze naar de ARRL Logbook of the World (LoTW) servers gestuurd wordt. Dit om de authenticiteit van de logfiles te garanderen.

In deze nieuwe versie 1.14 zijn een aantal veranderingen doorgevoerd. Waar voorheen het signen en uploaden twee aparte processen waren, zijn deze in de nieuwe versie gecombineerd tot een enkel proces, al zullen de meesten van ons hier weinig aan merken omdat de Logsoftware dit voor zijn rekening neemt. Een andere belangrijke wijziging zit hem vooral in de foutafhandeling. De nieuwe versie geeft meer details vrij zodat het makkelijker moet worden om problemen op te lossen.

Upgraden naar de laatste versie is (nog) niet verplicht, maar de ARRL moedigt gebruikers wel aan om dit te doen. Dit omdat vanaf nu dubbele uploads aangegeven worden, alsmede fouten in CQ en ITU zones. Meer informatie is te vinden op de website van de ARRL.

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.