Berichten

Ontvanger voor PI3UTR in Noord-Holland

PI3UTRGisteren schreven we al over de ontvanger van PI2NOS in Noord-Scharwoude. Ook voor de bovenregionale repeater PI3UTR is er een ontvanger geplaatst in de 45-meter hoge vakwerkmast waar PI6ALK huisvest. Net zoals de UHF-repeater maakt PI3UTR ook gebruik van een ontvanger die ingebouwd is in een buitenkast die in de mast gemonteerd is.

Door deze extra ontvanger kunnen portable stations in Alkmaar en Heerhugowaard over de Utrechtse repeater werken. Het zendsignaal komt uit Hilversum, waar een 3-elements antenne richting noord staat op circa 110 meter hoogte.

Lees meer

PI2NOS ontvanger Noord-Holland Noord

pi2nosDe bovenregionale repeater PI2NOS heeft een extra ontvanger. Deze staat in Noord-Scharwoude even boven Alkmaar.

Hoewel de ontvanger enkele weken geleden al geplaatst werd in de 45-meter hoge mast bij PI6ALK bleek er aanvankelijk een probleem met de stroomvoorziening. De ontvanger zit namelijk in een waterdichte kast gebouwd, die bovenin de mast gemonteerd is. Nadat deze storing verholpen was, bleek er een probleem met de internet verbinding te zijn. Die is inmiddels verholpen.

Lees meer

DMR-repeater in West-Friesland

DMRWest Friesland krijgt medio mei een DMR-repeater die aansluit op het Hytera-netwerk. Dat laat William (PE1BMM) weten aan Hamnieuws. De ATOF is inmiddels ontvangen en de repeater zal in de regio van Obdam gaan uitzenden op de frequentie 438.0125 MHz.

Eerder al maakte William bekend in te zetten op de ATOF die door Agentschap Telecom is vrijgegeven na het wegvallen van het D-Star relais in Heerhugowaard. Met de komst van PI1WFR zal de regio West-Friesland en de kop van Noord-Holland ook aansluiting krijgen op het DMR-netwerk in Nederland.

Lees meer

DMR-repeater Noord-Holland Noord

DMREr zijn plannen voor een DMR-repeater in Noord-Holland. Dat maakt William (PE1BMM) bekend via Hamnieuws. Een eerder initiatief voor een repeater in Alkmaar kon geen doorgang vinden door gebrek aan een goed opstelpunt. Momenteel telt de provincie enkel een repeater in Amsterdam, waarmee de kop van Noord-Holland een witte plek op de kaart blijft.

William laat weten dat de beheerders van PI1HHW, het oude D-star relais in Alkmaar, de ATOF op zijn verzoek ingeleverd hebben zodat er ruimte bestaat voor deze nieuwe repeater.

Lees meer