DMR-repeater Noord-Holland Noord

DMREr zijn plannen voor een DMR-repeater in Noord-Holland. Dat maakt William (PE1BMM) bekend via Hamnieuws. Een eerder initiatief voor een repeater in Alkmaar kon geen doorgang vinden door gebrek aan een goed opstelpunt. Momenteel telt de provincie enkel een repeater in Amsterdam, waarmee de kop van Noord-Holland een witte plek op de kaart blijft.

William laat weten dat de beheerders van PI1HHW, het oude D-star relais in Alkmaar, de ATOF op zijn verzoek ingeleverd hebben zodat er ruimte bestaat voor deze nieuwe repeater.

Momenteel is William met enkele zendamateurs bezig om alles voor te bereiden. Hij hoopt de repeater medio mei in de lucht te hebben. Er zal gekozen worden voor een Hytera repeater.

4 antwoorden
 1. Jan Arnhem
  Jan Arnhem zegt:

  Succes met de opbouw William, ik vind het een geweldig initiatief van je! Ben daar heel soms in de buurt, kunnen we ook daar verder met de hobby 🙂

 2. PA0RPA
  PA0RPA zegt:

  Waarom geen D-star en DMR repeater op dezelfde locatie? En niet aankomen met de “smoes” dat ze elkaar dan beinvloeden, dat is met de juiste filters op te lossen. Jammer, weer een D-Star repeater weg voor een systeem dat in wezen precies hetzelfde doet.

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Er is maar een frequentie beschikbaar binnen de ATOF. DMR en D-Star zijn overigens hetzelfde: digitaal. Daarmee is de vergelijking ook wel gemaakt. Qua netwerk, protocol en manier van werken zijn het twee totaal verschillende zaken, waarbij je met DMR het voordeel hebt twee gelijktijdige QSO’s op een frequentie te kunnen maken door gedeelde tijdsloten.

Reacties zijn gesloten.