PI2NOS en PI3UTR ontvanger in Coevorden

Hobbyscoop-logoNieuws van de ‘Mannen van de repeaters‘, zo valt te lezen op de Hobbyscoop website. Eergisteren is een ontvanger voor PI2NOS en PI3UTR geplaatst in het Drentse Coevorden. Gastheer is Auk (PD0ADC) die een opstelpunt beschikbaar stelt in het Drentse grensdorp. De antenne hoogte bedraagt circa 30 meter. Coevorden is daarmee het laagste opstelpunt van de repeaters.

Toch doet de ontvanger het goed. Een zender voor PI2NOS staat in Smilde op een hoogte van 300 meter. De ontvangst antenne staat in dezelfde mast, echter binnen achter de ruiten op slechts 70 meter hoogte. Daarmee kon enkel in de directe omgeving van Smilde ontvangen worden. Nu er een ontvanger in Coevorden geactiveerd is kunnen mobiele stations vanuit heel Drente over PI2NOS werken.

Samen met een ontvanger voor PI2NOS is ook een ontvanger voor PI3UTR geplaatst. Hoewel de zender vanuit Hilversum nog niet te horen hebben de beheerders al wel een ontvanger geplaatst. Daarmee lijkt duidelijk te zijn dat Noord Nederland medio 2016 ook de beschikking krijgt over een bovenregionale 2-meter repeater.

Met het aanzetten van de ontvanger in Coevorden telt het bovenregionale netwerk van Pi2NOS momenteel 15 ontvangers en 5 zenders. De zenders in Nijmegen en Hilversum staan momenteel niet aan, waardoor het aantel actieve zenders op 3 komt: Smilde (300 meter), IJsselstein (360 meter) en goed (150 meter). De beheerders kennende zal het niet lang meer duren voor de volgende ontvanger aangezet wordt.

Meer informatie is te lezen op de website: hobbyscoop.nl, waar ook gedoneerd kan worden voor de projecten en de verhuizing van de systemen in de Gerbrandytoren.

3 antwoorden
 1. Dennis
  Dennis zegt:

  Worden er binnenkort ook taalcursussen georganiseerd?

  Het is een prachtige omgeving waar ik superblij van wordt, twents, tukker, achterhoek, gronings, diepfries, zuid limburgs, mokum, zeeuws, wetlands, plat haags en ook hier en daar een hete aardappel, werkelijk alle tongvallen en dialecten komen er voorbij!

  Schathemeltjerijk zijn we in Nederland met zoveel verscheidenheid!

   • Rob
    Rob zegt:

    Nee die heet geen Marcel maar Macel.

    De 1e dag ging het niet zo goed daar in Coevorden, QSO’s van het type waar we niet zo van houden op de repeater (27mc style en zonder vermelding van calls behalve helemaal aan het eind).
    Maar wellicht leert men het wel…

Reacties zijn gesloten.