Samenwerking DARU met RFDX en NVRA

De Dutch Amateur Radio Union (DARU), de Romeo Foxtrot DX-Club (RFDX) en de Nederlandse Vereniging voor Radio Amateurs (NVRA) slaan de handen ineen. Op 25 januari 2022 heeft er overleg plaats gevonden tussen de besturen van de DARU, RFDX en NVRA. De drie verenigingen zijn het volledig met elkaar eens dat de belangen van de radiozend- en luisteramateurs nog beter vertegenwoordigd kunnen worden.

Overeengekomen is dat we onze sterke kanten op een aantal terreinen zullen gaan bundelen om ze zo nog meer te verbeteren. Door te gaan samenwerken maken we immers gebruik van elkaars kennis, netwerk en ervaringen. De beoogde samenwerking laat onverlet dat iedere vereniging bij haar eigen doelstelling(en), statuten en huishoudelijke reglementen of anderszins blijft.

Vanaf nu zullen de drie besturen hun achterban in detail op de hoogte gaan brengen om zodoende informatie, ideeën of mogelijk zorgen uit de eigen gelederen te vernemen. Na deze informatieronde zal een aantal thema’s concreet worden opgepakt.

8 antwoorden
 1. Pieter
  Pieter zegt:

  Nu de Vrza er nog bij, kunnen ze een grote serieuze vuist maken tegen dat arrogante Veron

  • PA3BYA
   PA3BYA zegt:

   Gewoon de Veron er ook bij, hebben we eindelijk één vereniging, dat was toch de doelstelling?

 2. J. C. Oorthof
  J. C. Oorthof zegt:

  Ik ben van mening dat de leden moeten bepalen of er samenwerking kan zijn met andere verenigingen en dan eventueel het bestuur opdracht geven om die mogelijkheden te bekijken…hier wordt bericht dat de besturen de handen in een hebben geslagen en ZIJ het bepalen. Dit gedrag zie ik veel bij verenigings verbanden.

  • Mike
   Mike zegt:

   Je hebt volkomen gelijk. Alvorens tot zoiets besloten word is een ledenraadpleging in de vorm van bijvoorbeeld een ALV noodzakelijk, althans volgens de statuten van de DARU. “Dit gedrag” heeft de DARU beloofd bij de oprichting dat dit niet zou voorkomen, maar men heeft de smaak al snel te pakken om dingen te kunnen regelen zonder een democratisch besluit, ofwel een ledenraadpleging of buitengewone ledenvergadering. Jammer, zeer jammer

 3. Eddy Krijger
  Eddy Krijger zegt:

  leuk te lezen dat de NVRA in Haarlem heropgericht is.
  ….N.V.R.A.
  In september 1944 is het zuiden van het land bevrijd. Vrijwel meteen richten zendamateurs in Eindhoven de N.V.R.A. op. Toen ook de rest van het land was bevrijd sloten veel “radiomannen” uit het land zich ook aan bij de N.V.R.A. De eerste lokale afdelingen (centra) werden opgericht…..

  Bron: https://www.veron.nl/nieuws/wording-van-de-veron/

 4. Henk Rientjes
  Henk Rientjes zegt:

  ik ben lid geweest van de Veron ,Rfdx en de whisky oscar ,De Veron een echte amateurclub de rest is een samenraapsel van 27 mc clubs die ook nog een paar echte amateurs als lid hebben.
  Mocht ik ooit nog ergens lid van worden is het de VRZA .
  Ik heb nog nooit zo een on democratiche club als de RFDX gezien

 5. Theo
  Theo zegt:

  Ik ben lid van de VERON, ja ook van de RFDX enzo, maar ja is wel een beetje……. hoe zeg je dat netjes…….amateuristische club, een slechte website is een van de voorbeelden, iemand die kleurenblind is zal zeker de BLAUWE kleur gaan herkennen, en de niet werkende afbeeldingen.

  Ik blijk bij de VERON, en de rest staat op stil zwijgen hier, niet bepaald uitnodigend om te bezoeken. En zoals Henk Rientjes al zegt. een aftreksel van de 27mc garde die “proberen” professioneel te worden.

  Succes.

Reacties zijn gesloten.