Berichten

Zendbeperkingen en de SHF-contest

13cm_grid-antenneDit weekend vindt de VHF-UHF-SHF-contest plaats. Veel landen in Europa doen mee, onder andere Nederland. Omdat de Tour de France dit weekend van start gaat in Utrecht gelden er echter zendbeperkingen op de 13-centimeter band. De gehele band (2320-2400 MHz)  zit al vanaf donderdag op slot in een omtrek van 35 kilometer rondom de Domstad. Op zondag geldt deze beperking ook in de provincies Zuid-Holland en Zeeland.

Gezien er vliegende relais stations gebruikt worden, doen zendamateurs buiten deze regio er goed aan ook de zenders op de 13-centimeter band uit te schakelen.

Lees meer

PA15TOUR actief vanuit Utrecht

pa15tourOp zaterdag 4 juli vindt de Grand Départ van de Tour de France in Utrecht plaats. Naast een hoop gezelligheid en drukte biedt de Grand Départ ook een mogelijkheid om een uniek radio evenement op poten te zetten.

Daarom wordt op zaterdag 4 juli aanstaande het special event station PA15TOUR geactiveerd vanaf Fort de Gagel in Utrecht. De focus ligt op een gezellig en laagdrempelig evenement, waarbij iedereen aan zijn trekken komt.

Lees meer

Zendbeperkingen tijdens Tour de France

13cm_grid-antenneTijdens de start van de Tour de France in Utrecht gelden er diverse zendbeperkingen. Deze duren van donderdag 2 juli tot en met zondag 5 juli 2015 en is van kracht in de provincie Utrecht.

Binnen het spectrum 2320 tot 2400 MHz. zullen diverse draadloze camera’s actief zijn van primaire gebruikers. Op zondag 5 juli 2015 geldt de zendbeperking ook in de provincies Zuid-Holland en Zeeland.

Er bestaat een mogelijkheid dat deze beperking nog uitgebreid gaat worden.

Lees meer