Zendbeperkingen tijdens Tour de France

13cm_grid-antenneTijdens de start van de Tour de France in Utrecht gelden er diverse zendbeperkingen. Deze duren van donderdag 2 juli tot en met zondag 5 juli 2015 en is van kracht in de provincie Utrecht.

Binnen het spectrum 2320 tot 2400 MHz. zullen diverse draadloze camera’s actief zijn van primaire gebruikers. Op zondag 5 juli 2015 geldt de zendbeperking ook in de provincies Zuid-Holland en Zeeland.

Er bestaat een mogelijkheid dat deze beperking nog uitgebreid gaat worden.

route-tour-de-franc-2015

De route van de start van de Tour de France vanaf Utrecht richting Zeeland.

Een overzicht van de actuele beperkingen is altijd te vinden op de website van Agentschap Telecom of op Hamnieuws onder het kopje ‘zendbeperkingen’.

7 antwoorden
 1. PE2K
  PE2K zegt:

  Primair gebruikers: Grappig dat nu wel de primair gebruikers voorgaan. Als wij primair gebruiker zijn moeten we rekening houden met de NIET primair gebruikers.

 2. Roeland Jansen
  Roeland Jansen zegt:

  je moet altijd rekening met elkaar houden; vaak speelt er ook een maatschappelijk belang mee.
  Dat geldt ook voor secundaire users in/op onze primaire banden.
  Maw — primaire gebruiker zijn betekent niet altijd dat je altijd voor/door mag gaan. Zie ook de dialoogsessies over 70cm.

 3. PDØMV
  PDØMV zegt:

  Wat frapant idd @PE2K, dat nu wel uitdrukkelijk de primaire gebruiker voorang krijgt, tuurlijk was dat al zo. Maar idd wel verwarrend dat als wij een primaire status zouden hebben, dat wij dan onder het mom van maatschappelijk belang het nakijken hebben. Was het niet zo dat ieder in NL glijk behandeld zou moeten worden, we zijn immers geacht de wet te kennen 😛 ( alle gekheid op een stokkie ) @Roeland-Jansen Jij hebt ook glijk, maar toch ben ik van mening dat het niet helemaal eerlijk op gaat, omdat al ik weet niet hoelang gepropageerd wordt dat iedere NL’er glijk behandeld dient te worden, dus waarom in dit geval niet. Ik begrijp heel goed dat primair en secundair soms niet helemaal op gaat in de zin van wie voorang heeft op wie. Maar het enige wat ik zo krom vind, is dat ons de mond gesnoerd wordt op grond van maatschappelijk belang, en dan effe geheel los van welke discussie dan ook die al enige tijd woed, om dus niet alle discussies op te rakelen. Want ik snap dat soms niet anders gaat, maar we hebben dan wel het recht op enige uitleg. Want hoe zit het dan met bewoners in waddinxveen, ze komen daar dwars door het centrum haha mogen die dan ook even geen gebruik maken van de magnetron 😛 om maar even een melige vergelijking te maken. hier laat ik het even bij

 4. Frans
  Frans zegt:

  De magnetron werkt op 2450 Mhz en valt voorlopig nog buiten de zedbeperking. 😀

 5. PDØMV
  PDØMV zegt:

  Er hoeft naar mijn inziens geen zendamateur aan te pas te komen, ze zitten wellicht zichzelf in de weg 😛
  denk aan:
  – Smartphones
  – Wifi Hotspots
  -Wieler Film ploeg
  -babyfoons met camera
  -Bluetooth
  -Drones die misschien stiekem opstijgen ( amateur )
  allemaal op 2,4 GHz
  Ze overlappen hoogstwaarschijnlijk elkaar onderling, en ze zullen vast de meest gebruikte frequentie inzetten.
  En dan inderdaad de magnetrons. Dus hoezo een zendbeperking, ja voor de gene met zendbevoegdheid?? de zendamateur moet weer schikken, maar de consument mag gewoon ongestoort zijn gang gaan met al die consumenten apparatuur die werken op die band, en dan nog maar zwijgen of het wel goedgekeurd spul is.
  Alsof dat schijnbaar niet stoort al die consumenten meuk is vaak meer dan breedbandig.
  Maar ja dat is schijnbaar het heilige maatschappelijk belang. Ik maak me er niet druk om, maar ik kan me zo indenken dat het wel enigzins tenen krommend overkomt. Maar goed als men de spelregeltjes zo wil hanhaven vind ik het meer dan prima. Maar goed we moeten er mee dealen.

 6. Hans
  Hans zegt:

  Er is dan ook nog een VHF-UHF-SHF contest aan de gang met diverse stations die normaal gesproken in deze provincies actief zijn vanaf hoge locaties met grote antenne’s en ruim vermogen.
  Onduidelijk is of de primaire gebruiker uberhaupt last van ons zal hebben maar AT komt niet verder dan te adviseren om binnen 35 km geen uitzendingen te plegen door zendamateurs. Als ze toch een uitzending doen en daarmee storing veroorzaken dreigt AT met een niet nader gedefinieerde sanctie.

  Heerlijk duidelijk zo !!

 7. Rob
  Rob zegt:

  Kennelijk zijn er nog zat zendamateurs die helemaal niet bekend zijn met deze materie!
  Ik zag vandaag rond 12 uur iemand met digitale ATV op PI6ATV (via de 13cm input), ik heb hem even
  gebeld en hij wist helemaal van niks! Nee hoor, geen mailtje ontvangen, niks bekend van zendbeperkingen,
  kan toch nooit een probleem zijn want weinig vermogen. Terwijl hij zowat aan het parcours woont!

  Wellicht moet het toch nog beter worden uitgelegd aan de amateurs die op 13cm actief zijn.
  En een wat actievere benadering van die groep is kennelijk ook nodig. Op een website gaan kijken dat
  doet niet iedereen uit zichzelf.

Reacties zijn gesloten.