Trusted QSL versie 2 start als Beta

lotw-logoDe ontwikkeling van de Trusted QSL software, gebruikt om ADIF files te voorzien van een digitale handtekening zodat ze gebruikt kunnen worden met Logbook of the World (LoTW), loopt vlot de laatste maanden.

Een team van ontwikkelaars binnen de ARRL heeft onlangs versie 2 als publieke Beta uitgebracht. Daarbij is de grafische interface flink op de schop genomen. Daarnaast zijn er enkele nieuwe onderdelen toegevoegd die het gebruik van de software makkelijker moeten maken.

Een van die features is de mogelijkheid om de configuratie in een apart bestand op te slaan. Mocht je een nieuwe PC (of Mac) aanschaffen kun je op die manier makkelijk alle instellingen overzetten op het nieuwe systeem. Daarnaast is de controle van ADIF-files strikter. Mocht je een frequentie hebben ingevoerd die buiten het bandplan ligt, bijvoorbeeld door kHz en MHz te verwisselen, geeft de software nu een waarschuwing. De complete lijst met wijzigingen is te vinden op de website van de ARRL. Daar is de software ook als beta te downloaden voor zowel Windows, Linux alsook Mac OSX.

TrustedQSL-versie-2