VHF-repeater PI3AMF komt terug

amersfoortDe 2-meter repeater van Amersfoort komt terug. Begin 2013 moest deze repeater uitgeschakeld worden omdat PI3UTR in IJsselstijn volgens de beleidsregels te dicht bij stond. Nu PI3UTR een bovenregionale status heeft, geldt deze bepaling niet meer.

De beheerders hebben daarom een nieuwe ATOF aangevraagd en toegewezen gekregen. PI3AMF komt terug als regionale repeater op de frequentie 145.62500 Mhz. De repeater krijgt een nieuwe locatie omdat het oude ziekenhuis gesloopt wordt.

Momenteel worden er tests gedaan met de repeater en binnenkort worden de antennes op de nieuwe locatie opgebouwd, zodat PI3AMF, PI2AMF en PI6AMF weer terug kunnen komen. Hamnieuws schreef al eerder over deze verhuizing. PI3AMF komt terug op 145.62500 Mhz en er is (nog) geen CTCSS nodig om over de repeater te kunnen werken.

Naar verwachting zullen de repeaters medio juli weer bereikbaar zijn.

5 antwoorden
 1. Rob Peeters PA0RPA
  Rob Peeters PA0RPA zegt:

  Wat wordt de hoogte van de antennes t.o.v. NAP ? Wij hebben in Bergen op Zoom n.l. onlangs ook 145.625 Mhz. toegewezen gekregen en draaien daar nu al op. Door de lucht is de afstand ca. 107 km, dus net genoeg voor de ( theoretische ) afstand die het A.T. hanteert voor regionale repeaters…. Een beetje condities en het wordt “bingo” ! Dus ik zou de repeater beheerders aanraden om METEEN met 77 Hz. subaudio te gaan draaien……
  Verder veel succes en hopelijk niet te veel “last” van elkaar.

 2. PE1DON
  PE1DON zegt:

  Ik denk dat de locatie de zelfde locatie wordt als die van PI2AMF. Iets hoger als de oude locatie op het oude ziekenhuis, schat ik zo in.

 3. Hamnieuws
  Hamnieuws zegt:

  De nieuwe locatie verschilt niet veel qua hoogte met de oude. Alleen jammer dat er geen CTCSS gebruikt is omdat ik van de oude weet dat het bereik inderdaad erg groot is. Ik kon er zelf vanuit de Duitse grens in de Achter(af)hoek altijd nog overheen werken.

Reacties zijn gesloten.