Yaesu geeft de FT-991 een upgrade

Yaesu heeft een upgrade voor de FT-991 gepresenteerd op de Tokyo Hamfair. Dat meldt de website hamlife.jp. Het nieuwe model gaat door het leven als de FT-991A en heeft een waterfall en spectrumscope als optie gekregen. Daarmee lijkt Yaesu de concurrentie van de Icom IC-7300 in te willen halen in het segment van transceivers tussen de 1000 en 1500 euro.

Voor eigenaren van een bestaande FT-991 komt een upgrade optie beschikbaar. Naar verwachting za de set daarvoor wel naar de importeur verzonden moeten worden. Wat de kosten voor de upgrade zijn is op dit moment echter nog niet bekend gemaakt.

991am1

Naast de uitbreiding van de FT-991 heeft Yaesu ook een nieuwe MD-1 microfoon aangekondigd. Deze tafelmicrofoon heeft een eigen display en de aanwezigheid van een groot aantal knoppen, zo valt op de foto te zien. De microfoon bevat een ingebouwde 9-bands equalizer. Als we de introductieprijs mogen geloven van 74.800 yen, mag er ruim 650 euro neergetikt worden voor de M-1. Exclusief omzetbelasting.

Meer informatie is te vinden op de website hamlife.jp, waar ook de uitgebreide specificaties staan.

8 antwoorden
 1. Dennis PD4DAM
  Dennis PD4DAM zegt:

  Oei, €650,- ex BTW voor een mike… ik heb laatst een paar degelijke oude metalen Peikers voor 7,50 op de kop getikt, waarschijnlijk nog wat tender, love en care nodig maar moduleren gaat daar vast en zeker ook wel mee lukken…..

  • Rob
   Rob zegt:

   Ik ben benieuwd of deze uitgave in Nederlandse zendamateur (en piraat) kringen gerekend wordt onder de duizenden euro’s die je gerust uitgeeft aan een set, of onder de paar centen die alle andere zaken rond de hobby mogen kosten 🙂 (en die de bijnaam centamateur als gevolg hebben)

 2. André Berends
  André Berends zegt:

  Wat ik best jammer vind is dat er geen ‘dedicated’ 2m of 70cm tranceivers meer gemaakt
  worden, maar eigenlijk alleen maar ‘alles-in-één-doosje’ spullen.

  • MPX
   MPX zegt:

   Vroeger was alles beter 🙂 pak je toch gewoon een FT-225RD.
   Maar voor de heb zou het inderdaad wel leuk zijn, een SDR VHF/UHF transceiver met een kleurenscherm enz.

  • Rob
   Rob zegt:

   Dat komt door het afschaffen van de morse-eis!
   Vroeger had je amateurs die geen zin hadden om morse te leren en daardoor alleen op VHF/UHF
   mochten uitkomen en daardoor was er een markt voor VHF/UHF spullen.
   Tegenwoordig mag iedereen, zelfs N amateurs, op HF en dus willen ze allemaal HF erbij of zijn
   zelfs helemaal naar HF vertrokken.

 3. Meneer C
  Meneer C zegt:

  Een spectrumcope had ie al maar die was niet realtime. Met de A versie is dat aangepast en is nu wel realtime met een waterfall.

Reacties zijn gesloten.