Zendbeperking in Zuid-Limburg

Tijdens de Amstel Gold race wielerwedstrijd die op zaterdag 15 en zondag 16 april plaats zal vinden in Zuid Limburg gelden er zendbeperkingen op de 13cm amateurband in een omtrek van 35 kilometer rondom Maastricht. Deze beperking geldt voor het gehele spectrum tussen 2320 en 2400 MHz.

Een overzicht van de actuele beperkingen is altijd te vinden op de website van Agentschap Telecom of op Hamnieuws onder het kopje ‘zendbeperkingen’. Let op: Vergunningen voor DAV-verbindingen zijn permanent uitgegeven. Uitsluitend tijdelijke vergunningen worden nog gemeld bij de zendbeperkingen. Verzeker u ervan dat de frequentie vrij is alvorens een uitzending te starten, met name als er grotere evenementen in de nabije omgeving zijn.

2 antwoorden
 1. Piet
  Piet zegt:

  Ik hoop dat ze in België ook deze website lezen.
  Anders komt er straks een ON-station in beeld. 🙂

  • Randy
   Randy zegt:

   Radiosignalen stoppen aan de grens. Dat weet je toch… 🙂

   Als RZA heb je de plicht om je ervan te verzekeren dat een frequentie vrij is alvorens je een uitzending start. Extra alertheid is geboden op banden waar je de secundaire status hebt. Zeker als je weet dat er medegebruikers zijn. Op de 13cm band is dat het geval. Het lastige is dat de signalen niet hoorbaar zijn en met een reguliere ATV-ontvanger ook niet zichtbaar. Je hebt dus een analyzer nodig. Het overzicht van geldende zendbeperkingen dat AT biedt is enkel een handig hulpmiddel.

Reacties zijn gesloten.