Zevende uitgave DKARS-magazine

dkars-logoIn de nacht van vrijdag op zaterdag zal DKARS met de zevende uitgave van haar magazine komen. Secretaris Peter de Graaf (PJ4NX) laat aan Hamnieuws weten dat donateurs het magazine enkele dagen geleden al in de mailbox hebben ontvangen. Vrijdag op zaterdagnacht kunnen alle zendamateurs het magazine downloaden.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 65 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS.

In de zevende uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

  • DKARS Bureau Ondersteuning Antenneplaatsing Nederland
  • Heelweg Microwave 2015
  • Vakantieplannen voor Amerika?
  • Bouw je Raspberry PI (RPi) om tot stereo radiozender
  • A new design of broadband HF vertical antenna (2/2)
  • Help de Daily Minutes naar 6045 kHz in de omroepband
  • Storingsproblematiek (1)

Alles lezen en het magazine gratis per e-mail ontvangen kan door een e-mail te sturen aan het e-mail adres: magazine@dkars.nl.

Van de eindredacteur:

Vanuit een zeer winters Bonaire(+30°C) wens ik u namens alle (redactionele) medewerkers een voorspoedig, DX-vol maar vooral gezond 2015 toe. Vanuit een van de specifieke DKARS doelstellingen hoop ik dat het ook dat het op onze amateurbanden rustig kan zijn, rustig althans wat ongewenste QRM betreft.
Vooralsnog kunnen we deze doelstelling nog niet schrappen en gaat de DKARS toch haar uiterste best doen om de rust op de banden te doen weerkeren.

December eindigde helaas ook met extra onrust die vanuit het Agentschap Telecom kwam, namelijk in de vorm van een Persbericht: “Inwoner Bergschenhoek mag geen storing meer in de buurt veroorzaken” Over deze “inwoner” berichtten wij al in de laatste uitgave, maar helaas moesten wij constateren dat de zaak hier nogal geëscaleerd was. Op zijn minst ook wel vreemd dat de betreffende amateur de berichtgeving over zijn zaak vanaf de AT-website moest vernemen…. Op pagina 36 en 37 is de reactie hierop te lezen die de DKARS naar het AT heeft gestuurd. Gelukkig hebben VRZA en VERON op een gelijkwaardige manier gereageerd dus we hopen dat de boodschap duidelijk overkomt.

Deze maand is het Magazine toch weer 65 pagina’s “dik” geworden met wederom voor elk wat wils, dat is ook wat we in hoge mate als feedback van onze lezers terug ontvangen en u weet het inmiddels, heeft u iets interessants voor het Magazine, schroom niet, maar stuur het gewoon in, dankzij het feit dat we geen tijd (en geld) verliezen met een drukker kunnen we zo altijd actueel zijn en een paar pagina’s meer maken dan ook het verschil niet.

Ons Bureau Ondersteuning Antenneplaatsing Nederland (BOAN) doet bij monde van Jan, PA3FXB nog verslag (pagina 6) van een bijzonder Kerstverhaal; er is een amateur vlak voor de kerst toch nog erg blij gemaakt met goed nieuws, waar eigenlijk van het tegenovergestelde sprake was…..

Een andere primeur voor het DKARS Magazine is de “nieuwjaarsboodschap” (pagina 5) van onze voorzitter Eltje, PA3CEE en verderop in het Magazine op pagina 47 zien we dat hij in mei samen met onze EME-redacteur weer op stap gaat naar een zeldzaam Afrikaans land voor weer een EME-Expeditie! En in totaal beslaat de VHF en hoger sectie nu maar liefst 11 pagina’s.

Zoals gezegd er staat weer heel veel interessants in het blad dus blader maar snel verder!

Tot slot veel leesplezier toegewenst en heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies, dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via: .magazine@dkars.nl.

73 de Peter de Graaf/PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en eindredacteur.