37 geslaagden bij examens Amersfoort

Stichting Radio Examens (SRE) hield op 11 januari jl. een examensessie in Amersfoort. Er werden 18 Full-examens afgenomen. Hiervan zijn 14 kandidaten (77,7%) is geslaagd. Daarna startte een Novice examen. Deze telde 25 deelnemers. Van hen zijn er 23 geslaagd (92%).

Het examen in Amersfoort was het eerste examen dat SRE dit jaar afgenomen heeft. Het betrof een extra sessie. Oorspronkelijk zouden de examens in Nieuwegein afgenomen worden maar door ruimtegebrek en een beperkt aantal deelnemers is uitgeweken naar Amersfoort.

Het eerstvolgende examen wordt op 1 maart afgenomen in Nieuwegein. Aanmelden kan tot een maand voor het examen. Meer informatie is te vinden op de website radio-examen.nl.

25 antwoorden
  • Marcel (PD1MJ)
   Marcel (PD1MJ) zegt:

   Iedereen die geslaagd is, heeft gewoon de stof goed onder de knie. dat is toch het doel ?

   Gefeliciteerd voor alle geslaagden.

 1. Arthur-PD1ZON
  Arthur-PD1ZON zegt:

  Geslaagd is geslaagd , dus gefeliciteerd en welkom in de ether.

 2. Jelle
  Jelle zegt:

  Nu nog wachten tot we kunnen registreren. Zal (denk ik..) niet lang meer duren..

  • Jeroen PD0JRN
   Jeroen PD0JRN zegt:

   Aan jou reactie te zien was je er net als ik ook bij Jelle? Gefeliciteerd in ieder geval. N of F? Er staat in dit artikel dat er 18 deelnemers waren voor F, naar mijn idee waren het er (veel) meer maar wellicht heb ik dit verkeerd ingeschat. Het hoge slagingspercentage valt me mee, ik vond de test vrij pittig ondanks dat ik veel tijd in de studie heb geinvesteerd. Ons geduld wordt in ieder geval op de proef gesteld, een nieuwe call registreren is er helaas nog niet bij tot nu toe.

   • Jelle
    Jelle zegt:

    Ja klopt Jeroen,

    Was idd een klein gezellig groepje voor de N.
    Ook gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

    Nu maar afwachten/proberen in te loggen haha..

     • Rob
      Rob zegt:

      Jeemig wat een ongeduld zeg… toen ik examen deed moest je eerst een
      tijd wachten op je “bedieningsbevoegdheid”, dan een machtiging aanvragen
      en dat duurde dan ook nog weer 6 weken ofzo.
      Ik deed zelf examen op 5 april, kreeg de uitslag gedateerd op 8 mei, en ik
      weet nog wel dat mijn machtiging er nog niet was toen we in juli op vakantie
      gingen dus ik moest wachten tot we terug waren voor ik mijn call kon zien.
      Die kon ik niet eens zelf kiezen.

      En nu mopperen mensen 2 weken na het examen al…

     • Jelle
      Jelle zegt:

      Klopt!

      Kom helaas niet verder dan het mailadres invoeren..

      (loket.at-ez.nl kan dit verzoek momenteel niet verwerken) krijg ik steeds.

      Nu even geduld denk ik..

      Groet

 3. rinus pe9kkm
  rinus pe9kkm zegt:

  iedereen gefeliciteerd.Ik vraag mij alleen af,,hoe serieus moet je dit examen nog nemen?.Er van uitgaande dat de amateurs van nu echt niet slimmer of dommer zijn als de amateurs van bijv: 20jaar geleden,maar een scoringspercentage van over de 90% ?.Nogmaals ik gun het iedereen,maar het ondermijnt wel indirect het bestaansrecht van de zendamateur.Je wordt in ieder geval een stuk minder serieus genomen als je zegt dat je zendamateur bent,want wat stelt dat nog voor?.Ik zelf zeg nooit tegen de buitenwacht dat ik iets met zenders doe!klein beetje azijn retoriek!

  • MPX
   MPX zegt:

   Tja het is inderdaad vrij beschamend.
   De tijd dat een zendamateur nog iets voorstelde is al lang voorbij.
   De rest van de 17 miljoen inwoners van Nederland zien je gewoon als een simpele ziel.

  • Rob
   Rob zegt:

   Het lijkt me dat het betekent dat een weliswaar steeds kleiner aantal mensen er nog voor gaat, maar dat degenen die dat nog doen zich terdege voorbereiden om dit examen met goed gevolg af te leggen.
   Een klein slagingspercentage wijst er niet op dat je serieus genomen moet worden, maar dat veel mensen het maar eens op goed geluk proberen zonder zich goed voor te bereiden. Dat fenomeen is wellicht minder geworden.

   • rinus pe9kkm
    rinus pe9kkm zegt:

    Zo zou je het ook kunnen bekijken,alleen gedragsverandering bij mensen is een geleidelijk
    proces.En als in een keer het slagingspercentage dusdanig snel veranderd, valt dat alleen te verklaren door te stellen dat het examen aanzienlijk vereenvoudigd is!,

 4. Johan
  Johan zegt:

  Deze mensen zijn voor N gegaan en hebben voldaan aan de eisen die daar nu voor staan, Waarom wil de (elite) nu weer de regels bepalen of betwisten.
  Het is bij elk item wat over N versus F gaat weer hetzelfde, commentaren over wat er niet deugt en dat het VROEGER allemaal beter was en dat de Ether aan een select gezelschap toebehoord.Ik krijg het gevoel dat men denkt dat de N staat voor Neanderthaler en dat dit minderwaardige mensen zijn.

  • Ewoud Klop PD3WDK
   Ewoud Klop PD3WDK zegt:

   Die hier het hardste roepen over de N amateurs zullen niet de slimste zijn denk ik. Die hebben op hun tandvlees moeten lopen om te slagen voor de F. Ik ben er voor om iedereen om de 10 jaar een herhalingsexamen te laten doen. Dan zal het een heel stuk minder worden met het gezeur.

 5. Jeroen PD0JRN
  Jeroen PD0JRN zegt:

  Ik heb 20 weken les gevolgd, elke dag huiswerk gemaakt en het complete F boek meerdere malen gelezen. Ik weet nu alles over antennes, propagaties, buizen, transistoren, impedanties, LC kringen, oscillatoren, regelgeving etc… en ben zojuist voor F geslaagd met 2 fout. Maar ik had net zo goed de vragen uit mijn hoofd kunnen leren?

  Nouja, ik deed het niet voor het respect. Ik deed het zodat ik wijzer ben geworden en op meerdere frequentiebanden mijn verbindingen kan maken. En dat is gelukt.

 6. MPX
  MPX zegt:

  Logisch die mensen hebben misschien hard moeten leren en nu krijg je N bijna cadeau.
  Met als gevolg dat je regelmatig “volle bak” en dat soort uitspraken hoort.
  Een transceiver noemen ze een bak enz enz.
  Succes allemaal met het zendamateurisme van de 21ste eeuw.

Reacties zijn gesloten.