43 geslaagden bij examens in Veldhoven

Stichting Radio Examens hield vorige week (6 september) een examensessie in Veldhoven net onder Eindhoven. Deze werd opnieuw gehouden. Henk Vrolijk (PA0HPV) van Stichting Radio Examens laat het volgende weten:

Voor het F-examen verschenen 31 deelnemers. Van hen zijn 17 voorlopig geslaagd (54,8 %). Voor het N-examen verschenen 31 deelnemers. Van hen zijn 26 voorlopig geslaagd (83,8 %).  Een promoteam van de VERON en VRZA was aanwezig en zij gaven aan dat er goede belangstelling voor hun folders, uitdeel exemplaren van Electron enz. was. Het examen stond onder toezicht van Dhr. Anema van Agentschap Telecom.

Wachten op de uitslag
Veel kandidaten vragen zich af waarom het lang duurt voor de uitslag verwerkt is bij Agentschap Telecom. Secretaris Henk Vrolijk van SRE geeft hier een toelichting op.

Agentschap Telecom ontvangt van de Stichting Radio Examens binnen twee dagen de scores van de deelnemers en het vereiste ‘Rapport van Bevindingen’.
AT gaat van elke geslaagde, via de gemeentelijke basisadministratie, na of de persoonsgegevens kloppen. Daarna worden deze gegevens ‘klaargezet’ in het gebruikersregister, zodat de software van het register een geslaagde, die voor het eerst inlogt, ook als zodanig herkent. Inloggen in het gebruikersregister voordat de herkenning gegevens zijn ingevoerd heeft geen zin.
Dit invoerproces duurt meestal enkele weken, afhankelijk van het aantal deelnemers en van andere (maritieme) examens waar men bij AT ook veel werk aan heeft. Als de gegevens zijn ingevoerd en er geen fouten zijn geconstateerd en als de SRE ook de juiste procedure blijkt te hebben bewandeld, worden de examens officieel ‘vastgesteld’. De SRE ontvangt dan de ‘vaststellingsbrief’ van AT. Wij sturen dan aan iedereen een mailtje dat de vaststelling is ontvangen en dat de brieven met de uitslag er aan komen. Degenen die zeker weten dat ze geslaagd zijn, kunnen dan al inloggen.
De brieven met de uitslag worden zo snel mogelijk na ontvangst van de vaststelling verzonden. Voor de geslaagden zit er ook het certificaat van de SRE bij.”

Het examen in Vlaardingen was het vierde examen dat SRE dit jaar afgenomen heeft. Het eerstvolgende examen wordt op 1 november in Nieuwegein. Aanmelden kan tot een maand voor het examen.

Meer informatie is te vinden op de website radio-examen.nl. Beide examens van deze sessie zijn inmiddels beschikbaar in de download sectie op Hamnieuws.nl.

12 antwoorden
 1. Fred Jacobs
  Fred Jacobs zegt:

  Ja maar het AT blijven ambtenaren, de verwerking zou best wat sneller kunnen!

  • MPX
   MPX zegt:

   Dat kan vast wel maar dan mag je €131 per jaar betalen i.p.v. €31.

   Beetje jammer om te zien dat het N examen weer een weggevertje was.

  • MPX
   MPX zegt:

   Om te tokkelen heb je geen diploma nodig, leef je uit op, LPD. PMR, 27Mc enz

 2. Bert
  Bert zegt:

  Jammer dat hamnieuws niet de examen er bij plaatst… N en F. Vroeger kon je op de website van AT het laatste afgenomen examen downloaden. Waarom is dat niet meer mogelijke?! Zo blijven wij die al examen ooit hebben gedaan nog betrokken om de vragen door te nemen 🙂

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Geduld is een schone zaak. Er zijn mensen die gewoon een drukke baan hebben. Dat de examens niet meer op de website van AT staan lijkt mij omdat AT de examens niet meer zelf afneemt. De examens zijn beiden beschikbaar (Dank, JOO/p!). Als ik tijd en zin heb komen ze online.

Reacties zijn gesloten.