Hobbyscoop en veiligheid op lokatie

Het bouwen, plaatsen en beheren van technische faciliteiten voor radiozendamateurs is weliswaar een erg leuke, maar tegelijk ook tijdrovende aangelegenheid. Veel van deze tijd wordt besteed aan de bouw van en het onderhoud aan onze antenne installaties. Omwille van de veiligheid van haar medewerkers stelt het bestuur van Stichting Scoop Hobbyfonds de eis dat deze te allen tijde van de juiste outillage voorzien zijn en dat zij tevens over de juiste certificaten beschikken om op verantwoorde wijze op onze bijzondere opstelplaatsen te kunnen werken. Behalve de stichting zelf stellen ook onze hosts, de eigenaren van de opstelplaatsen, zulke eisen. In de afgelopen jaren heeft Hobbyscoop haar opstelplaatsen aanzienlijk uitgebreid tot inmiddels meer dan 20! Neem bijvoorbeeld de Gerbrandytoren, waar Hobbyscoop antennes heeft staan op hoogtes van 96, 220, 300 en 350 meter.

[klik op de afbeelding voor meer]

2 antwoorden
 1. Arthur-PD1ZON
  Arthur-PD1ZON zegt:

  Respect voor deze hoogwerkers!
  Ik zou het niet durven, behalve dan bij mijn schoonmoeder op het balkon, daar heb ik leren parachute springen.

  Beantwoorden
 2. Bert Schaap
  Bert Schaap zegt:

  Ik vraag mij af, wat het 1 en ander nog met amateurs te maken heeft. Buiten het GSM-achtige netwerk wat dan “neergezet” wordt als een verrijking van de amateur-beleving, is het verschil tussen deze klimmers en professionele antenne bouwers, nihil.
  Ik heb het idee dat de hoeveelheid muis-klikkers [digitale mode’s} en paalpraters inmiddels zeker uit de helft van de geregistreerde amateurs bestaat.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!