54 geslaagden bij examens Nieuwegein

stichting-radio-examensStichting Radio Examens (SRE) hield op 4 november jl. een examensessie in Nieuwegein. Er werden 38 Full-examens afgenomen. De helft van de kandidaten (50%) is geslaagd. Daarna startte een Novice examen. Deze telde 47 deelnemers. Van hen zijn er 35 geslaagd (74,4%).

Het examen in Nieuwegein was het laatste examen dat SRE dit jaar afgenomen heeft. Voor volgend jaar staan er examens in de planning te Nieuwegein (2 maart en 2 november), 27 mei in Vlaardingen en 7 september in Veldhoven. Ook vindt er nog een besloten examen plaats in Assen, maar hier kunnen nog enkele externe kandidaten geplaatst worden.

De eerste zendamateurs hebben inmiddels hun roepletters ontvangen en zijn al te horen geweest op PI2NOS,

Het Novice examen staat inmiddels bij de downloads op deze website. Het Full examen wordt voor het weekend toegevoegd.

Meer informatie is te vinden op de website radio-examen.nl.

13 antwoorden
 1. William
  William zegt:

  Leuk. N examen was ook niet te moeilijk, maar ja dat zeg ik dan… Wel snap ik 1 ding niet. De meeste mensen vinden de voorschriften het makkelijkst. De meeste, want er zijn ook techneuten die alles snappen maar de voorschriften niet geleerd hebben. Als je een toets maakt, kun je het beste met de makkelijkste vragen beginnen, dit vergoot de slagingskans. AT begon altijd met de voorschriften in het begin, nu zijn ze altijd op het einde… Maar ja, ik zeg al wat zijn de makkelijkste vragen….

 2. Danny
  Danny zegt:

  Roepletters ontvangen? Al te horen geweest? Ik heb 6 weken moeten wachten op mijn registratie. En die roepletters heb ik telkens zelf bedacht….

 3. Arthur-PD1ZON
  Arthur-PD1ZON zegt:

  Alle N en F geslaagden, gefeliciteerd en veel plezier met onze leuke radio hobby!!

 4. Anti Tok
  Anti Tok zegt:

  Schaf het N examen maar af of maak de vragen moeilijker, op deze manier komen er steeds meer tokkies op de amateurbanden.

  • Bert Schaap
   Bert Schaap zegt:

   Ik denk dat het handiger is om ons te concentreren op de HF. De hogere banden (70 cm etc.) worden steeds vaker gebruikt voor het nadoen van GSM netwerken, dus dan lijkt het mij eerlijker om deze frequenties aan het algemeen belang te schenken. De maatschappij dus. Het verschil tussen een Smartphone en een (digitale) porto is mij volledig duister. Eigenlijk maakt men zich volkomen belachelijk om met zo’n ding rond te lopen en vol trots te vertellen dat men met iemand in b.v. Groningen aan het praten is.

 5. Bastiaan de Voogt
  Bastiaan de Voogt zegt:

  Het zal eens tijd worden dat stichting radio-examen.nl na elk examen de examenvragen op hun website gaan vermelden. Toen AT het nog in handen had vroeger, stond op de website van AT na elke examen hoeveel geslaagden er worden en kon je ook direct de examenvragen downloaden die geweest waren.

  Tenslotte zijn er genoeg zendamateurs die nieuwsgierig zijn wat de vragen waren en nemen die met collega´s door. Al dat geheimzinnige gedoe. Nu ben je verplicht om zo´n lompe dikke examenvragenboek te kopen bij de VERON. Maar daar staan nooit de laatste examenvragen in natuurlijk. Het zal zoals gewoonlijk allemaal geld moeten opleveren.

  Hoop dat er iemand eens wakker gaat worden en gaat zorgen dat men de examens gaan publiceren. Met alle goede bedoelingen van hamnieuws, maar hier staan echt niet alle examenvragen op van examens die geweest zijn.

  Laat ieder op zijn eigen manier werken en de examens gewoon ´ downloaden´ wanneer hij of zij dat wenst.
  Vroeger kon je ook naar AT bellen om de examenvragen van de laatste examens op te vragen en werd dat per post toegezonden…. en gratis!

  Wakker worden heren VERON VRZA en Stichting radio-examen.nl

 6. Bastiaan de Voogt
  Bastiaan de Voogt zegt:

  Laten websites beheerders er alsjeblieft voor zorgen dat de huidige examens makkelijk te vinden zijn, dat is tot heden niet aan de orde, kijk op hamnieuws.nl, veron.nl, vrza.nl of stichting die de examens moet verzorgen. Als het voor mij niet te vinden is, hoe moeten beginners de vragen ergens vinden. Als deze ergens staan op een website, geeft de linken door aub en plaats deze op bekende websites.

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Het staat toch heel duidelijk bij de downloads. Het laatste F-examen moet er nog bij gezet worden, die is inmiddels binnen. Op de websites van SRE en de landelijke verenigingen ga je in ieder geval geen actuele examens vinden.

 7. Bastiaan de Voogt
  Bastiaan de Voogt zegt:

  Beste PH4X

  Ik zie over heel 2015 maar 2 examens staan, er zijn toch veel meer examens geweest, jammer dat ik deze niet kan downloaden, wil graag mijn map met N en F compleet hebben om te leren wat 2015 betreft.

 8. Rob
  Rob zegt:

  Ik dacht dat je na het examen 6 dagen moest wachten op je papieren en totdat stichting radioexamen heeft doorgegeven aan het AT dat je succesvol je examen hebt afgelegd ,dan kun je je roepletters pas aanvragen en wanneer je dat hebt gedaan duurt het zeker nog 2 weken totdat je je pasje in huis hebt , en dan mag je pas funken!! , nu al op NOS , wat een onzin !!

Reacties zijn gesloten.