67 Geslaagden tijdens examens Nieuwegein

Afgelopen week, op 7 maart jl, deden in het Meeting District in Nieuwegein 36 kandidaten om 13.00 uur het F-examen. Hiervan slaagden er 22 ofwel 61,1 %. Voor F is dat een mooi resultaat. Om 15.15 uur was de examenzaal aardig gevuld met 59 kandidaten voor het N-examen. Hiervan slaagden er 45, ofwel 76,3 %. Een mooi aantal en voor een N-examen ook een normaal percentage geslaagden.

Deze opgave is uiteraard nog onder het voorbehoud van goedkeuring van de examens door Agentschap Telecom. Het kan enkele weken duren voordat de Stichting Radio Examens de vaststellingsbrief van Agentschap Telecom ontvangt en wij de kandidaten op de hoogte kunnen brengen van de uitslag.

De examens werden de gehele dag bijgewoond door de heer Anema van Agentschap Telecom. Ook het nakijkwerk door de medewerkers van de SRE werd door de heer Anema steekproefsgewijs gecontroleerd. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om in de wachtruimte bij de ingang van het zalencomplex een toespraak te houden over het belang van het goed noemen van de roepletters en hoe je als radiozendamateur hoort om te gaan met gebruikers van vergunningsvrije portofoons, die je kunt tegenkomen in een stukje van de 70 cm-band. De heer Anema is bij zulke gelegenheden ook voor iedereen aanspreekbaar voor vragen over het beleid van Agentschap Telecom.

Beide examens zijn beschikbaar als download.

6 antwoorden
 1. Roland
  Roland zegt:

  “…en hoe je als radiozendamateur hoort om te gaan met gebruikers van vergunningsvrije portofoons, die je kunt tegenkomen in een stukje van de 70 cm-band.”

  **Proest!**
  Het enige wat ik hoor zijn piraten die met richtantennes en met hoge vermogens zitten. Helaas wordt er niet gemeld hoe je daar mee om moet gaan… 😉

  • Peter
   Peter zegt:

   Lekker laten zitten. Want als je op dat stuk 70cm band komt ben je doorgaans verdwaald.

  • Rob
   Rob zegt:

   Tja ik heb de heer Anema en zijn collega’s al meermalen gewezen op dit probleem maar ze melden alleen terug dat het lastig op te lossen is, en lastig op te lossen problemen die krijgen een lage prioriteit.
   Dat is jammer want dit is de broedplaats van wat dan later weer overlast op de landelijke repeaters geeft.

 2. Kees (PE1RNL)
  Kees (PE1RNL) zegt:

  Alle geslaagden van harte gefeliciteerd en voor degenen die het deze keer niet hebben gehaald veel succes bij de studie en volgende poging.

 3. Wil
  Wil zegt:

  Het beleid van Agentschap Telecom, wat zou dat nog precies inhouden heden ten dagen? Als ik door Action Lidl Aldi loop om er maar een paar op te noemen, dan zie ik zo veel storende troep liggen dat ik me afvraag controleert hier wel eens iemand op wat ze daar allemaal in de handel brengen. Of valt dat allemaal buiten hun beleid?
  Maar toch geweldig dat er nog mensen zijn die zich de moeite willen doen om zendamateur te worden, en ook nog zo veel geslaagden proficiat.

Reacties zijn gesloten.