ATV-repeater Zoetermeer terug

Op 20 november 2016 ging PI6ZTM uit de lucht omdat de beheerders niet meer konden beschikken over de locatie in Zoetermeer. Daarmee werd het stil op ATV-gebied in Zuid-Holland. Zij moesten als team op zoek naar een geschikte nieuwe locatie en dat bleek een behoorlijke opgave. Er waren wel wat ideeën en contacten maar vlot verliep het niet. Na een paar maanden hadden zij een prachtige plek gevonden in Zoetermeer en was alles zo goed als rond. Op het laatste moment ging het echter toch niet door en kon opnieuw begonnen worden.

Veel amateurs lieten de beheerders weten dat het verdwijnen van PI6ZTM toch echt een behoorlijk gemis was. De crew was ondertussen hard bezig maar wilden niet voorbarig zijn in haar communicatie, zeker gezien de eerdere teleurstelling. Gelukkig kunnen ze nu melden dat het toch gelukt is. PI6ZTM heeft een mooi plekje gekregen op de Alticom-toren in Den Haag.

Op dit moment zijn de beheerders volop bezig met het opbouwen en de antennes en apparatuur zijn grotendeels al geplaatst. De LNB’s kunnen uit het vet gehaald worden want we komen er weer aan op de vertrouwde 10.150 MHz. Er wordt naar gestreefd om op zaterdag 2 september in de loop van de dag de zender aan te steken.

Meer info: PI6ZTM.nl.

5 antwoorden
 1. Jan.
  Jan. zegt:

  ” De LNB’s kunnen uit het vet gehaald worden want we komen er weer aan op de vertrouwde 10.150 MHz.”
  Okee ik ben een D-amateur (novice zo je wilt), maar ik dacht toch echt dat je voor 10.150 MHz wat anders nodig hebt dan een LNB…..

  • Rob
   Rob zegt:

   Dat denk je dan niet goed…
   Inderdaad kun je op die frekwentie ontvangen met een (liefst gemodificeerde) LNB en een satelliet ontvanger.

   • Rob
    Rob zegt:

    In Nederland is het gebruikelijk om een . te zetten tussen de groepjes van 3 cijfers in een groot getal en een , tussen de eenheden en de fractie. Dus 10.150 MHz is hetzelfde als 10150 MHz.
    In Engeland en de VS is dit precies omgekeerd. Daar zouden ze 10,150 MHz schrijven.

Reacties zijn gesloten.