Ballonvossenjacht 2015 – laatste update

zaterdag 12 september – 16.00 uur

Over precies 21 uur gaat als alles goed gaat de sonde weer de lucht in, tijd voor de laatste informatie!

Begeleidingscentrum
20150912_151318Allereerst kunnen we melden dat vandaag het begeleidingscentrum is opgebouwd en alle techniek is getest. So far so good, want alles lijkt zonder problemen te functioneren.  Morgenochtend vanaf 10.00 uur kan door belangstellenden een verbinding gemaakt worden via NOS en UTR en is de Radioclub ‘t Gooi open voor bezoekers, de koffie staat klaar!

Dagplanning:
10.00 uur – Begeleidingsstations in de lucht voor QSO
10.30 uur – Volg-equippe vertrekt richting KNMI
12.15 uur – De ballon wordt bij het KNMI gevuld
12.55 uur – De repeaters worden vrijgemaakt voor live verslag
13.00 uur – Start van de Ballonvossenjacht 2015!
17.00 uur – Afsluiting van de verbindingen – einde BVJ2015…

Eerste (en laatste) prognose
Onze aeroloog Richard heeft alvast een kijkje genomen in de wind verwachtingen. Zoals het er nu naar uitziet zal de ballon uiteindelijk richting Noord gaan. Noord kan natuurlijk van alles betekenen maar het is wel uitgesloten dan de sonde in Belgie zal landen. Zoals het er nu naar uitziet is de grondwind afkomstig uit het zuidoosten en zal de sonde op grotere hoogte een duidelijke westcomponent krijgen waardoor ze meer noordoostelijk zal drijven. Meer vertellen we niet ;-)…

Het weer
Hoe blij kunnen we zijn: de verwachting voor zondag was oorspronkelijk niet geweldig, er zat regen in de lucht. Gelukkig blijkt het zeer mee te vallen, mogelijk valt in de ochtend een klein spatje en zal het daarna pas in de avond gaan regenen. Vooralsnog is het tijdens de ballonvossenjacht dus droog!

Meedoen
IMG-20150912-WA0003Het is nog niet te laat om mee te doen! Sowieso verwachten we weer een grote toeloop, even de peildoos aan de lader en je kan al meedoen. Dit jaar hebben we wel héle mooie prijzen. De bekers hebben we dit jaar ingeruild voor een prachtige staande in glas gegraveerde plaquette en voor ieder deelnemend team is dit jaar geen lintje, maar een heuse medaille beschikbaar! Die mag je natuurlijk niet missen, dus zorg ervoor dat je aan de finish verschijnt! De foto spreekt boekdelen…

 

11 antwoorden
 1. paul
  paul zegt:

  ATOAMF aangevraagd? Aanvullende Toestemming Onbemand Aeronautical Mobiel Frequentiegebruik.

  • EEF
   EEF zegt:

   Wat is dit nu weer??moet je soms ook een aeronautical RT hebben om te opereren?? nee dus
   Echter de mannen achter deze beschikkingen weten exact wat ze moeten doen en waar ze het moeten halen daarbij is het misschien nodig dat er luchtvaartkennis is , en die wordt vanzelfsprekend erbijgehaald denk ik alleen indien nodig!!!
   dus schoenmaker blijf bij je leest , en advies is belangrijk wanneer het de juiste info bevat, of daarvoor getraind bent ,mmmmm.
   gr EEF

     • EEF
      EEF zegt:

      Rob ik ben klaar met je kap met je commentaar of ik ga ook persoonlijk worden bij je en wel direkt aan je adres en niet met zieltjes winnen in alle anonimiteit , wees eens dapper en schrijf je adres op en als je persoonlijk wordt doe dat dan NIET hier , je leert het nooit ,
      vieze taal aan amateurs is nou iets wat bij jou gestopt moet worden , echter denk niet dat je ermee wegkomt
      kun je randy bellen , maakt mij niet uit , je staat nu op de zwarte lijst met je eeuwige commentaar aan goedwillende zendamateurs , je kent me helemaal niet maar binnenkort wel, komt helemaal goed , randy kap met mijn commentaar weghalen bij deze vreselijke man laster en smaad is strafbaar te stellen . simpel whatever ik kan ook landelijk bij de pers , genoeg is genoeg , haal die figuur uit dit bestand dank je

 2. paul
  paul zegt:

  Meegeluisterd op alle kanalen. Het was weer een technisch & logistiek hoostandje. 32km hoog -50 graden celcius, koersprognoses, enorme headset crew, geweldige peil-zelfbouw en samenwerking op alle fronten.

  Ieder jaar weer een fantastisch aansporend amateur event, met naast KNMI,VRZA en sponsoren ook een enorme VERON inbreng.

  Petje af en dank voor de leuke hobby dag.

Reacties zijn gesloten.