Berichten

De Baofeng UV-5R extreem getest

baofeng-uv-5rSoms duiken er leuke video’s op. Deze willen we jullie niet onthouden. K5CLC heeft extreme tests uitgevoerd met de meest bekende Bamiporto op de markt, de Baofeng UV-5R.

Want zou de portofoon het nog doen, nadat je er met de auto overheen rijdt? Nadat je hem nat maakt? Nadat je hem twee uren in de volle zon op een stuk ijzer legt? Of nadat je deze ingevroren hebt? Of nadat deze in brand gestoken is? K5CLC doet het allemaal, achter elkaar. Het resultaat is verbluffend. De UV-5R werkt nog steeds, al oogt het als een hoopje gesmolten plasic.

Lees meer

De 8 Watt dual-band portofoon

kt-980-1Er is een nieuwe powerporto op de markt, de  Intek KT-980HP. Op het eerste gezicht lijkt het op een Baofeng UV-5R met een grote wijziging: het uitgangsvermogen. Volgens de fabrikant levert de portofoon een vermogen van 8 Watt op de VHF-band en een vermogen van 7 Watt op de UHF-band. 

Om dit hoge vermogen te bereiken wordt gebruik gemaakt van een andere mosfet dan in de Baofeng. Verder oogt de set identiek aan de voorganger, inclusief de accu capaciteit van 1800 mAh.

Lees meer