Blikseminslag repeaters Wormerveer

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet noodweer dat afgelopen maandag over een groot deel van Nederland trok heeft zijn sporen nagelaten. Naast het vele wateroverlast bleken ook de repeaters in Wormerveer getroffen te zijn. Een deel van de antenne is door blikseminslag weggevaagd en de schade aan de electronica van de repeaters is enorm.

Eline (PH4E) stuurde ons een foto van de antenne. Duidelijk is te zien dat het bovenste deel mist. “De antenne is voor het grootste deel weggesmolten, er hangen draden uit de antenne als een soort van kapotte paraplu. Bewoners van de flat waarop de antenne staat melden dat er maandagochtend een harde knal te horen was waarop alle stroom in de flat uitviel. Na herstel bleek er bij sommige mensen wat schade te zijn aan netwerkkaarten in computers. De repeaters zullen waarschijnlijk als verloren moeten worden beschouwd daar de antenne vrijwel zeker direct getroffen is door de bliksem.”

De VERON afdeling Zaanstreek meldt op haar website dat het nog enige tijd gaat duren voor de repeaters PI2ZAZ (430.3250 MHz) en PI3ZAZ (145.7125 MHz) weer operationeel zijn, omdat de beheerders op vakantie zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is op dit moment onbekend hoe de Zaanse ronde die op zondagochtend om 11.30 uur plaatsvind, gehouden zal worden. Mogelijk zal de uitgangsfrequentie van de repeater simplex gebruikt worden of wordt er uitgeweken naar de repeater van Alkmaar (145.6000 MHz.) of Amsterdam (145.7750 MHz.).

4 antwoorden
  1. Rob PA1EMT
    Rob PA1EMT zegt:

    De zaanse ronde is van harte welkom op de repeater van Alkmaar 145.600 Mhz.
    Mvg Rob PA1EMT en Hans PH0V beheerders PI3ALK en PI2ALK

Reacties zijn gesloten.