Repeater PI3ASD weer in de lucht

Amsterdam_WFCDe Amsterdamse 2-meter repeater PI3ASD staat sinds gisteren weer aan. Nadat de beheerders de Shelltoren moesten verlaten werd er na een zoektocht een nieuwe locatie gevonden op het World Fashion Center langs de A10 in Amsterdam-West. Dit gebouw heeft een hoogte van 72 meter. PI3ASD bleek na het aanzetten echter een microwave van TELE2 te verstoren, waarna de repeater uitgezet moest worden.

Het baseband signaal van de TELE2 datalink bevond zich op 140 MHz +/- bandbreedte. Normaal moet dit geen probleem zijn maar omdat de antenne van de repeater te dicht bij de bekabeling van TELE2 stond veroorzaakte dit coaxiale RFI. Na hulp van enkele zendamateurs en metingen op locatie werd de oplossing gevonden door de antenne enkele meters te verplaatsen. Bijkomend voordeel is dat de antenne nu ook enkele meters hoger staat en beter (vrijer) afstraalt.

Opnieuw deed zich een probleem voor met de repeater. Door de verhuizing van de Cavity filters is de frequentie verlopen en moesten deze opnieuw afgeregeld worden. Nu dit gedaan is heeft beheerder Santino, PD8S, gisteren de repeater weer in gebruik gesteld. Een 10-tal zendamateurs zijn vervolgens een ronde gestart onder leiding van Patrick, PD2TK.

De komende dagen willen de beheerders kijken wat het bereik van de repeater is. Feedback kan gegeven worden op de website: repeateramsterdam.nl.

2 antwoorden
 1. PD1ZON
  PD1ZON zegt:

  PI3ASD komt als vanouds in Hilversum zuid binnen, 9+20db op een mobiel dual band sprietje, op geringe hoogte, probeer het vanavond even op de porto wat voorheen ook kon.

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Er zijn wat comments opgeruimd. Het gaat over PI3ASD, niet personen die wel eens te horen zijn op deze repeater.

Reacties zijn gesloten.