Nieuwe ATOF voor PI2ANH uitgegeven

repeaterAgentschap Telecom heeft gisteren een nieuwe ATOF voor de 70cm repeater PI2ANH uitgegeven. De initiatiefnemers hopen het relais in de eerste weken van januari in een test-opstelling in gebruik te nemen. Alle hardware is inmiddels al voorhanden, zoals een Motorola repeater.

Momenteel voeren de initiatiefnemers nog gesprekken met diverse eigenaren van gebouwen. Zij hopen begin 2016 een locatie in gebruik te kunnen nemen voor het relais. Tot die tijd zal de repeater actief zijn vanuit Oosterbeek.

PI2ANH ging medio oktober QRT nadat Agentschap Telecom geconstateerd heeft dat het relais niet in Arnhem maar in Nijmegen opgesteld stond. Dit was in strijd met de afgegeven ATOF, die daarna voor een ieder beschikbaar kwam om de komende 3 jaren een nieuw experiment op te startten.

De repeater gaat uitzenden op 430.0500 MHz en gebruikt 77 Hz CTCSS. De Stichting Telecom Techniek Arnhem is verantwoordelijk voor het beheer van de repeater.

De nieuwe PI2ANH op de testbank

De nieuwe PI2ANH op de testbank

5 antwoorden
 1. Mischa Uit Loosdrecht
  Mischa Uit Loosdrecht zegt:

  Het is wel bijzonder dat er nu al een ATOF is. PI2ANH mist kennelijk nog een definitieve lokatie. Bij het wijzigen van de lokatie van meer dan 1km tov de huidige vergunde lokatie moet de vergunning weer gewijzigd worden voor 153 Euro 😮. Was die niet ok de reden waarom ANH uit moest?

  In ieder geval veel succes met de opbouw!

  • Tom
   Tom zegt:

   De reden dat PI2ANH uitgeschakeld is in oktober, is dat een andere partij een aanvraag voor de “ATOF” heeft gedaan. De vergunning heb ik daarom laten intrekken en geen actie meer ondernomen om de repeater terug te verhuizen naar Arnhem.

 2. Roel
  Roel zegt:

  De definitieve locatie is Oosterbeek, hij staat nu nog op de testbank in Arnhem.
  Komende week gaat de repeater naar de permanente opstellocatie.

 3. Hans PE1BVQ
  Hans PE1BVQ zegt:

  Uitstekend initiatief om PI2ANH weer te activeren! Wij hebben deze repeater ontzettend gemist. De landelijke repeaters zijn eigenlijk niet geschikt voor lokale communicatie. Dat zou alleen maar ergernis geven bij de landelijke gebruikers. Chapeau voor diegenen die hier mee bezig zijn geweest. Fijne feestdagen!

 4. Wilko PA1WBU
  Wilko PA1WBU zegt:

  Ik sluit me aan bij BVQ, dank allen! Nu nog een mooie hoge stek. Vanaf thuis kan ik m wel gebruiken denk ik, maar vanaf de porto zal dat wel een uitdaging worden met Oosterbeek.

Reacties zijn gesloten.