CQ-PA mei 2016 beschikbaar

cqpa-logoSinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is een nieuwe versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het meinummer, dat op de website van de VRZA te downloaden is, wordt in het 30-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteed aan:

  • Concept notulen ALV 2016
  • Aarding in de shack
  • Een verbeterde FT817 luidspreker
  • De 48e VRZA WAP contest 2016
  • Ontvangst rapporten van gevraagd van de SamSat-218D

Beste VRZA’ers,

Kort voor de 53e VRZA Radiokampweek bereikte ons het nieuws dat Hans Buter, voormalig eigenaar van Vakantiedorp De Jutberg, is overleden. Het overlijdensbericht van Hans is op de websites VRZA en Radiokampweek geplaatst en is ook in deze CQ-PA te vinden. Helaas kende ik Hans niet persoonlijk, maar de verhalen over hem geven mij het beeld dat er waarschijnlijk geen 53 edities van de Radiokampweek geweest zouden zijn zonder hem. Het bestuur van de VRZA wenst zijn familie en iedereen die Hans gekend heeft veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

De radiokampweek vond plaats tijdens de meivakantie en op Hemelvaartsdag heeft de traditionele radiomarkt plaatsgevonden. De week begon koud: terwijl ik de voortent aan de caravan probeerde te zetten kwam er nog wat hagel naar beneden. Een groot contrast met het weer later die week en tijdens de radiomarkt: de temperaturen liepen op tot ver voorbij de 20 graden. Het was een heerlijke week en we hebben ons uitstekend vermaakt. Tijdens de radiomarkt hadden we net als vorig jaar een schitterende dag met een goede sfeer en mooie opkomst. Laten we hopen dat we volgend jaar tijdens de 54e VRZA radiokampweek opnieuw geluk hebben met het weer. De kinderen van veel aanwezigen kunnen in ieder geval niet wachten, dus zet het vast in de agenda: van 20 t/m 28 mei 2017 met op donderdag 25 mei 2017 de radiomarkt op Hemelvaartsdag.

Deze maand zijn er weer zendexamens op 18 en 27 mei. Ik hoop dat de kandidaten van 18 mei allen geslaagd zijn en ik wens alle kandidaten van 27 mei veel succes! In deze CQ-PA vindt u de concept-notulen van de op 9 april jl. gehouden ALV. Was u verhinderd, dan kunt u hier nalezen hoe de vergadering is verlopen. Ik hoop op de ALV van 2017 nog meer aanwezigen te mogen begroeten.
Op 22 mei vindt de Magnum Hambeurs plaats in Helchteren (BE) en op 28 mei zal de 38e Friese Radiomarkt worden gehouden in het bekende Beetsterzwaag. Mocht u dus op de Jutberg radiomarkt niet geslaagd zijn, kunt u wellicht op een van deze beurzen opnieuw uw geluk beproeven.

73,
Floris PA1FW
Voorzitter VRZA

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.