DARES op veiligheidsdag in Hardenberg

PD6DARESOp 15 augustus 2015 is DARES uitnodiging om aanwezig te zijn op de veiligheidsdag van de veiligheidsregio IJsselland in Hardenberg. Deze dag wordt georganiseerd door de Veiligheidsregio IJsselland om iedereen een idee te geven wat er gebeurt in hulpverleningsland.

In het centrum van Hardenberg zijn politie, brandweer, ambulance en defensie aanwezig. Naast de beroeps zijn ook veel vrijwillige instanties aanwezig. DARES is daar een van de aanwezige vrijwilligers organisaties.

DARES zal tijdens deze dag de bezoeker laten zien wat zij doen en met welke materialen. Daarnaast is er voor de jeugd een CW oorkonde te behalen door de eigen naam in CW te schrijven en te zenden.

Ook zijn zij actief met de special call PD6DARES. Elke verbinding wordt natuurlijk bevestigt met een QSL kaart. De QSL manager is PD7HJ.

Wilt u de veiligheidsdag bezoeken dan is de DARES stand te vinden bij Defensie in de uiterwaarden van de Vecht. 

4 antwoorden
 1. Wim PA3GFI
  Wim PA3GFI zegt:

  Dares is te bezoeken in de uiterwaarden van de Vecht.
  Aan welke kant van de Vecht ?
  Lekker vaag, een zoekplaatje dus.
  Stel je voor dat er een rampje is, dan is dit de plaatsbepaling van Dares.
  Ik ben maar niet gegaan.
  Wim PA3GFI

  • Piet
   Piet zegt:

   Stel je eens voor dat je als DARES lid aan de verkeerde kant van de Vecht staat.
   Dan moet je ook nog eens met je looprek aan de andere kant van het water zien te komen. 😛

 2. PDØMV
  PDØMV zegt:

  Leuk zo’n event ik wil hem zeker werken !!, maar ja de meningen zijn nogal verdeeld over hun werkwijze en volgens sommige is het een elite groepje. Maar goed als er dergelijk noodverkeer plaats vind is het natuurlijk wel van belang dat het orderlijk verloopt, want tijdens de beving is nepal schaamde ik me wel voor sommige die gewoon het nood verkeer stoorde, op welke manier hoef ik niet uit te leggen.

  offtopic
  ——————–
  Maar wat ik persoonlijk niet begrijp en misschien verhul ik nu enig onderbuik gevoel van velen die geen hoge pet op hebben van dares, is dat je bij een mogelijke ramp altijd buiten je eigen woon omgeving assistentie verleend, en dat iemand elders uit een andere veiligheids regio naar jouw woon gebied wordt geleid om assistentie te verlenen. Dat vind ik persoonlijk niet echt handig. Want andere veiligheids regio’s van buiten jouw woonplaats kennen de op dat moment ramp gebied niet. Het zou namelijk veel beter zijn als veiligheids regio’s in hun eigen gebied opereren en dus niet uitgewisseld worden met andere veiligheids regio’s. Want mensen die hun eigen omgeving kennen kunnen veel beter anticiperen op een dergelijke noodsituatie in eigen woongebied. En ik denk zelf dat dit 1 van de kritieke dingen zijn waar men mee worstelt.

 3. Michel PDØMAC
  Michel PDØMAC zegt:

  De zendamateurs in de getroffen regio dienen in de eerste plaats zichzelf en hun gezin of familie in veiligheid te brengen. Bovendien is de kans groot de infrastructuur is aangetast (opstoppingen in wegennet of afzettingen), zodat de amateurs in de getroffen regio minder mogelijkheden hebben om zich naar de gewenste posities te verplaatsen.

  Heb je vragen over DARES, zoek dan eens contact met de coordinator in jouw regio, kijk op http://www.dares.nl en http://emcomm.startpagina.nl. Of beter nog: bezoek een bijeenkomst of veiligheidsdag, zoals hierboven vermeld. Dan hoor je van DARE-deelnemers uit de eerste hand hoe het werkt. Er is over veel zaken goed nagedacht. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van de aanwezige ‘local knowledge’.

  Het is echt geen elitair clubje, maar deelnemers van DARES moeten wel over kennis en ervaring in de noodprocedures beschikken om ervoor te zorgen dat er effectief en efficient gewerkt wordt. Dat lijkt me een mooie uitdaging voor iedereen die onze mooie hobby (ook luisteramateurs) op een zinvolle manier wil inzetten als de nood aan de man komt.

  73,
  Michel (PD0MAC)

Reacties zijn gesloten.