PI2NOS activeert ontvanger in België

pi2nosDe beheerders van PI2NOS hebben een ontvanger geactiveerd in België. Dat valt te lezen op de website hobbyscoop.nl. De ontvanger is geplaatst in Boom en huisvest bij de gecombineerde D-Star, DMR en Fusion repeater ON0DP.

Zendamateurs in het gebied tussen Antwerpen, Gent en Brussel kunnen nu makkelijker over PI2NOS werken. Zij ontvangen het signaal via de zender in Goes. Met de komst van de extra ontvanger hopen de beheerders op vele contacten tussen Vlaamse en Nederlandse zendamateurs.

Gedetailleerde informatie valt te lezen op de website hobbyscoop.nl.

5 antwoorden
 1. Bas Heijermans
  Bas Heijermans zegt:

  Wanneer komt er een ontvanger in de buurt van Vreren (B)? Want hier in Belgisch Limburg is de repeater zeer hard te nemen maar niet te werken. PI3UTR is probleemloos, zelfs met een porto 4W in een X300.
  Maar PI2NOS is niet te openen, wel prima te horen. Als ze er een bij Vreren zetten dan is heel Zuid-Nederland en Oost-Belgie ontsloten. En er staat al een repeater in Vreren met Internet.

  • Mischa
   Mischa zegt:

   Misschien een gelukslokatie, maar PI2NOS is term zuiden van Eindhoven niet goed waarneembaar, wat ook onmogelijk is met de huidige dekkingsgebieden. In het geval dat een zendt in die regio aangezet wordt zal ook de ontvangst in orde zijn.

 2. PDØMV
  PDØMV zegt:

  waarom koppel je hem niet met die giga repeater in belgie die ook op 430,125 staat 😀 pak dan ook een repeater in luxemburg en de gehele Benelux is dekkend. zal wel weer niet mogen CQ toegestaan zijn. Maar dan ben je op het gebied van radiozendamateur wel verbroederd als oudewetse benelux. maak dan als het gekoppeld is een andere suffix BNL PI2BNL,ON(x)BNL,LX(x)BNL.
  BNL Belgie Nederland Luxemburg 😀 het is maar een idee 😛 maar goed, als het maar werkt is het belangrijkste !!

 3. Guus
  Guus zegt:

  In Belgie is er geen repeater meer actief op 430.125 MHz. Meer dan 90% van de 70cm repeaters zit al enkele jaren met een -7.6MHz shift in het hoogste deel van de band.

Reacties zijn gesloten.