De 26e uitgave DARU-magazine

Vandaag is de 26e uitgave van DARU-magazine naar de leden verzonden. Het 56-pagina’s tellende digitale clubblad wordt – net als voorganger DKARS-magazine – vrij uitgegeven. Deze uitgave telt wederom meer pagina’s dan de Electron. De vereniging doet niet aan copyright en alle artikelen kunnen (tenzij anders vermeld) vrij gebruikt en verspreid worden. Iedere geïnteresseerde – ook niet leden – kunnen het magazine gratis downloaden.

In dit magazine onder andere:

  • Weekendje contesten op Ameland
  • Mijn sequencer, deel 1
  • Morse examen in België
  • De uSDX transceiver
  • DRCO – Delta Radio Communicatie Ondersteuning
  • EME-activiteiten op 23cm

Hoofdredacteur Erk (PA2TX) schrijft:

Yes, alweer een editie van DARU Magazine! En hoewel het elke maand een ‘tour de force’ is om weer iets moois op te leveren kijken we als redactie meestal met een tevreden gevoel terug als er na heel veel noeste arbeid opnieuw een editie van DARU Magazine is verschenen.

Wel zien we een neerwaartse trend in de aanlevering van kopij. Ik hoor en lees dat meer maandbladen / periodieken daar last van hebben, dus daarin zijn wij geen uitzondering. Het verenigingsleven in het algemeen merkt teruglopende belangstelling voor allerlei activiteiten. De animo om vrijwillig iets te doen is niet meer zo groot als het is geweest. Dat is geen verwijt, maar slechts een constatering. Het heeft ondermeer te maken met volle agenda’s en de vele keuzes die we moeten maken; kenmerkend voor onze toch wel enigszins opgejaagde hedendaagse samenleving.

Want we moeten al zoveel! Toch lukt het ons als redactie van DARU Magazine tot op heden om elke maand weer een magazine te vullen. Gaandeweg druppelt er toch nog weer van alles onze mailbox binnen. Super! Dank aan jullie allemaal voor het meedenken en meewerken om er weer een interessant magazine van te maken! En hierbij dus nog even een vriendelijk doch dringend verzoek: heb je iets interessants voor ons, stuur het door aan magazine@daru.nu. Of het nu gaat om een fantastische (DX-)verbinding, een leuke radio-ervaring tijdens je vakantie of een mooi stukje zelfbouw, we maken er samen vast iets moois van. Dus kom maar door met die kopij!

Wat nu gelukkig weer helemaal ‘los gaat’ zijn de radiomarkten. Want wat hebben we dit gemist; lekker rondsnuffelen, onderdelen voor bouwprojecten aanschaffen en uiteraard elkaar weer even in levende lijve ontmoeten en gezellig bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje. De markt van de radiokampweek van de VRZA, bij mij zit ie nog steeds in het geheugen als de radiomarkt op de Jutberg, wordt voor mij de eerste van dit jaar. De markt is inmiddels met de radiokampweek verhuisd naar recreatiepark ‘de Lucht’ in Renswoude en op de kalender verplaatst van de traditionele Hemelvaartsdag naar een gewone zaterdag maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb er bijzonder veel zin in!

Tot slot. We hebben nog maar net, enigszins aarzelend, de coronapandemie achter ons gelaten en opnieuw staat de wereld op z’n kop. Want inmiddels al meer dan 2 maanden houdt de oorlog in Oekraïne ons in de greep. Verschrikkelijk zijn de beelden en schrijnend de verhalen die vluchtelingen ons vertellen. Wat er nu gebeurt op wereldniveau is zorgwekkend en bedreigend. Wij mogen ons gelukkig prijzen dat we leven in een land waar vrede heerst, waar we vrijelijk voor onze eigen mening mogen uitkomen en waar we onbeperkt onze radiohobby mogen uitoefenen! Laten we hopen dat dat nog heel lang zo blijft!

Ik wens jullie veel leesplezier. Geniet van onze mooie hobby en wellicht tot ziens op een of andere radiomarkt! Heb je kopij, een mening of advies, stuur ons dan even een e-mail: magazine@daru.nu

73, Erik PA2TX