DMR en D-star relais Den Haag verplaatst

haaglanden-den-haagHet D-star relais PI1DHG en het DMR-relais PI1RTD zullen binnenkort op de Alticom toren in Den Haag geplaatst worden. Dat laat de Stichting Beheer Repeaters Haaglanden weten op haar website. Momenteel is de club bezig met de voorbereidingen in de toren. Er worden twee antennes geplaatst op circa 90 meter hoogte.

Momenteel draait het D-star relais PI1DHG vanuit Mariahoeve op circa 55 meter hoogte. Het DMR-relais PI1RTD heeft een hoogte van circa 50 meter. Om de repeaters op het netwerk te ontsluiten met de andere digitale repeaters is het noodzakelijk om een UTP-kabel te trekken in de Alticom toren. De toestemming hiervoor is verleend. Omdat de kabels dubbel afgeschermd moeten zijn en bij elke kruisende verdieping lucht- en gasdicht afgemonteerd moeten worden met speciaal brandvertragend materiaal, gaat deze klus nog wel even duren.

De internet verbinding wordt door de beheerder van PI3UTR geleverd. Via een HAMNET-verbinding wordt ook beschikbaar gemaakt op het Den Haag, een 130-meter hoge woontoren nabij station Hollands Spoor. Hier staat de 23-cm repeater PI6HGL maar komen ook ontvangers voor PI3UTR en PI2NOS zodra deze HAMNET-verbinding geplaatst is. Dat kan pas nadat de kabel in de toren afgemonteerd is.

Meer informatie: repeaters-haaglanden.nl.

1 antwoord
  1. Vincent
    Vincent zegt:

    Gaat de analoge repeater dan ook verder de hoogte in of blijft die staan waar die nu staat

Reacties zijn gesloten.