Krijgt Breda een DMR-repeater?

Er komt mogelijk een DMR-repeater in Breda. Deze zal worden opgesteld op het Amphia ziekenhuis en krijgt de roepletters PI1HWB. De repeater zal uitzenden op 438.1000 MHz met een vermogen van 12 Watt. De gebruikte ColorCode is 7 en het DMR id wordt 204510. Dat blijkt uit de gegevens van het DMR ID register.

PI1HWB was eerder een D-Star repeater maar verloor enkele maanden geleden het opstelpunt. Momenteel staat deze repeater op een lagere locatie in de lucht.

Update 7 maart: De huidige ATOF-beheerder laat weten dat er geen sprake is van de komst van een DMR repeater. Wel is er een ID geregistreerd voor ‘mogelijk toekomstig gebruik’. De locatie op het Amphia ziekenhuis is in ieder geval niet meer beschikbaar.

5 antwoorden
 1. Eline
  Eline zegt:

  Bij mijn weten is pi1hwb gewoon met D-star in de lucht, niet vanaf het ziekenhuis want dat gaat tegen de vlakte. Verder blijkt er niets bekend te zijn, de ATOF van pi1hbw loopt gewoon door tot 2019 en voor zover ik weet gaat de houder door met D-star. Wat is je bron?

 2. Cor. PA3CRL uit Klundert.
  Cor. PA3CRL uit Klundert. zegt:

  Dat is goed nieuws ,zal zeker gebruikt gaan worden!!

 3. Ted PE1NVY
  Ted PE1NVY zegt:

  Dit is op zijn minst vreemd. De PI1HWB D-Star repeater stond op het Amphia ziekenhuis en moest daar weg, omdat het het gebouw verkocht gaat worden. De D-Star repeater is nu (tijdelijk) actief vanaf een andere locatie. De gebruikte frequentie was en is 438.100 MHz. Dit gaat op zijn minst conflicteren met een DMR repeater op dezelfde frequentie en vrijwel dezelfde locatie.

 4. Hans Weijers - PA0HWB
  Hans Weijers - PA0HWB zegt:

  Het Amphia ziekenhuis Langendijk te Breda zal in de nabije toekomst afgebroken worden en daar komt dus geen enkele antenne meer op.
  Vanaf 1 januari 2017 is de locatie “de Boei” door PI1HWB verlaten omdat dit gebouw door het Amphia ziekenhuis zal worden verkocht.
  PI1HWB is nog steeds als DSTAR-repeater actief op 438.100/430.500 Mhz vanuit mijn home-locatie tot een ander geschikt opstelpunt is gevonden.
  Preventief is een DMR-registratie verkregen om toekomstige experimenten met digitale communicatie mogelijk te maken.
  Het aangegeven frequentiepaar 438.1/430,5 Mhz is en blijft voorbehouden voor de DSTAR applicatie.
  Voorlopig beperken de DMR-activiteiten zich tot dummyload experimenten en is er geen sprake van een opstellingsplaats noch een te gaan gebruiken frequentie-paar.
  Als er al een DMR-repeater in of rond Breda zou komen zal dat zeker niet onder de roepnaam PI1HWB zijn.
  De interpretatie dat het opnemen van PI1HWB in het DMR-register inhoudt dat er dus een DMR-repeater in Breda komt is voor jullie eigen verantwoording, maar strookt niet met de werkelijkheid.
  Best 73, Hans – PA0HWB

Reacties zijn gesloten.