Berichten

De jaarlijkse verkoop-avonden

VERON-vlagHet einde van het jaar nadert. Tijd voor veel afdelingen van de VERON om een verkoop clubavond te organiseren. Deze maand vinden die plaats in Amersfoort, Doetinchem, Hengelo en Hilversum.

De eerste vindt komende dinsdag, 11 november a.s. plaats in Doetinchem en begint om 20.00 uur in de kantine van postduivenvereniging Eureka op sportpark De Bezelhorst in Doetinchem. Spullen kunnen tot 30 minuten voor het begin van de avond ingebracht worden. Meer informatie is te vinden op pi4dtc.nl.

Lees meer

Nieuwe DMR-repeater in Oost-Nederland

digitaalNederland telt een 4e DMR repeater. De eer valt toe aan Henri, PA3ANB, die een steunzender voor het DMR-netwerk geplaatst heeft in Zelhem nabij Doetinchem. De repeater luistert naar de call PI1ZLM en zendt uit op 438.2875 Mhz. De digitale ingang ligt 7,6 Mhz lager en de repeater is gekoppeld aan het Hytera netwerk. Gebruikers in de Achterhoek en Liemers zijn daarmee voorzien van een goede (portable) dekking in hun regio.

Lees meer

Verkoopavond in Doetinchem

doetinchemDinsdagavond 12 november houdt de VERON afdeling Doetinchem (PI4DTC) weer de jaarlijkse verkoping. De verkoping begint om 20.00 uur. Spullen kunnen worden ingebracht tot een half uur voor de verkoop.

Van de verkochte goederen een gedeelte naar de clubkas, bij goederen die aan de club geschonken worden is 100% voor de clubkas. De verkoop gebeurt onder leiding van veilingmeester Charles (PA0PUY).

Lees meer

Nieuwe frequentie voor PI3DTC

PI3DTCDe Doetinchemse VHF-repeater, PI3DTC, heeft sinds afgelopen weekend een nieuwe frequentie. Voorheen werd uitgezonden op 145.6875 Mhz. De nieuwe frequentie is 145.7000 Mhz.

Nu de repeater verhuist is van frequentie hebben de beheerders meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om CTCSS te activeren. De tooncode die gebruikt wordt sluit aan bij het landelijke raster en is 77.0 Hz.

Lees meer