System Fusion (C4FM) repeater in Delft

Vanaf morgen zal de C4FM-repeater in Delft aangezet worden. Door het nieuwe vergunningenbeleid kan deze repeater bestaan naast de DMR-repeater PI1DFT die dezelfde roepletters heeft. De repeater zal uitzenden op 438.0250 MHz met de ingang op -7.6. Er wordt gebruik gemaakt van Mixed mode, dus ook analoge gebruikers kunnen experimenteren in FM, zo laat beheerder Ton (PD4DFT) aan Hamnieuws weten. De repeater zal vooralsnog standalone zonder netwerkkoppelingen draaien.

Daarnaast zal er een APRS digipeater geplaatst worden op de nieuwe 70cm frequentie 432.5000 MHz. Deze gaat, net als de C4FM repeater, uitzenden met 15 dBW vermogen op 50 meter hoogte.

6 antwoorden
    • PH4X
      PH4X zegt:

      Welk deel van “De repeater zal vooralsnog standalone zonder netwerkkoppelingen draaien.” heb je niet begrepen? 🙂

    • Jeroen PD1ODE
      Jeroen PD1ODE zegt:

      Een stuk rustiger op deze APRS frequentie dus de kans is groter dat je met minder vermogen er overheen komt. En omdat een porto vaak een klein antennetje heeft werkt dit beter op 70cm dan 2 meter. Wel jammer dat het netwerk wat gaten heeft als het gaat om digipeaters. (En dat er nog zo veel mensen op 2 meter zitten)

  1. Erwin, PA3EFR
    Erwin, PA3EFR zegt:

    Hoe activeer ik C4FM? Ik heb een FTM-350 maar nergens info te vinden over hoe ik dat activeer of test met een C4FM repeater. Ik sta open voor suggesties. (ik hoor zo af en toe wel een datariedel op 438.025 voorbij komen).

Reacties zijn gesloten.