E-mailadres voor repeaterstoringen

Agentschap Telecom opent een e-mailadres voor zendamateurs om te melden waar, wanneer en hoe er intruders op de Nederlandse repeaters worden waargenomen. Dat schrijft de toezichthouder op haar website. Het e-mailadres is: repeaterstoringen@agentschaptelecom.nl.

Input voor onderzoek naar repeaterstoringen
Als zendamateurs tijdens dit intruden vaker op de ingang van een repeater luisteren kan snel waardevolle informatie worden verzameld over de locatie waar intruders zich bevinden. Met deze informatie kan Agentschap Telecom een gericht onderzoek doen met een goede kans van slagen. Wangedrag van mede-zendamateurs kan hier ook gemeld worden, maar het is in eerste instantie een taak van de zendamateur zelf om daar iets van te zeggen (sociale controle).

Optreden door Agentschap Telecom
Door dit e-mailadres is het ook niet meer nodig om een storingsmelding over deze ‘storingen’ in te dienen. Agentschap Telecom weet dat dit intruden plaatsvindt en wil daartegen optreden. Tot nu toe ontbrak het aan voldoende richtinggevende informatie.

Vermelding van resultaten
Op de e-mails vindt geen terugkoppeling plaats. Als een melding aanleiding is om een storingsmelding aan te maken, neemt het agentschap contact met de melder op. Resultaten worden verspreid via de gebruikelijke kanalen, waardoor de hele amateurgemeenschap op de hoogte wordt gebracht.

10 antwoorden
 1. MPX
  MPX zegt:

  Is er wat mis met de apparatuur van AT, het moet niet gekker worden.
  Krijg je dan ook die €34 terug? 😀😀😀

 2. Oortje
  Oortje zegt:

  Het is natuurlijk makkelijker een ander het werk te laten doen…
  Stel je voor dat ze eens moeten werken.
  Daarnaast, het wordt eens tijd het niveau drastisch op peil te brengen ipv dat slappe ge-ouwehoer via de repeaters zoals we nog niet eens op de 27Mhz hebben gehoord.
  Hebben jullie daarvoor je papiertje gekocht…?

  Een luisteraar….

  • Thom
   Thom zegt:

   Wellicht wordt het tijd dat jij ook je “papiertje koopt” en begint met het voeren van positieve, hoog-intellectuele gesprekken op de repeaters.

   Van iemand die hunkert naar niveau had ik namelijk wel slimmere reacties verwacht dan “Stel je voor dat ze eens moeten werken” en “hebben jullie daarvoor je papiertje gekocht”.

   Ik kan je twee dingen adviseren: je steentje bijdragen en je station inzetten voor bovengenoemd doel, of gewoon lekker ergens anders luisteren. Erg simpel, scheelt je een hoop ergernis…

   Sterkte met je hobby…

   • Oortje
    Oortje zegt:

    Ten eerste ben ik geen “jij” voor je.. en met deze reactie wordt nu exact de spijker op de kop geslagen zoals ik het bedoel: commentaar niet geduld, want Wij zijn de “elite” en dulden geen tegenspraak.
    De reden van het niet willen halen van het papiertje is mede dankzij deze praktijken.

    zet eens om 5-6 uur s’morgens je set aan en luister naar wat er aan onnozel gelul er plaats vindt.
    en moet dat dan over een hoogstaand stuk techniek waar zoveel inzet voor is, en is geweest. ???

    Daarnaast weten we allemaal wel wie we zijn, moeten we dan om de haverklap de riedel van call’s over en weer smijten…? Welke malloot heeft dit ooit zo verzonnen…..???

    Maar goed….. ik ben denkelijk te nuchter in deze…..

    ik wens jullie succes met deze stompzinnige gang van zaken… wees er blij mee….
    Gelukkig is m’n hobby uitgebreid genoeg dat ik dit tot een klein pukkeltje kan noemen wat steeds minder interesse krijgt….
    Alleen deze keer moest het toch even van m’n hart. wie weet verbetert er wat……….. maar ik vrees ervoor, als ik dit soort reacties lees……

    Succes ermee……

    • MPX
     MPX zegt:

     “Daarnaast weten we allemaal wel wie we zijn, moeten we dan om de haverklap de riedel van call’s over en weer smijten…? Welke malloot heeft dit ooit zo verzonnen…..???”

     LOL preciessssssssss, is zogenaamd voor AT om te weten wie je bent, ze luisteren alleen NOOIT mee, dus lekker belangrijk dat kinderachtige gedoe.
     Bovendien is het een hobby en ik ben geen vliegtuig (wel gek 🙂 ) dat zichzelf moet identificeren voor de veiligheid enz.
     Volwassen kerels die braaf zo’n beetje elke doorgang hun call noemen, vrij triest.
     Nog veel stommer is je voornaam spellen, dat doe je hooguit bij een DX verbinding.
     Nah ik heb het wel gezien, geef mijn portie maar aan fikkie.

    • Thom
     Thom zegt:

     Hallo Oortje,

     Over welke “elite” heeft u (ik zal expliciet U schrijven) het in vredesnaam… Denkt u nou werkelijk dat ik mijn reactie heb geschreven uit een soort zendamateur tegen luisteramateur kwestie? Of vanuit een amateur met licentie, tegen een amateur zonder licentie kwestie? Kom op zeg…

     De reden dat ik behoorlijk fel reageer op uw reactie op het artikel, is puur vanwege de -naar mijn mening- kortzichtige opmerkingen die er in stonden. Ik bedoel: als u schrijft “Stel je voor dat ze eens moeten werken” en “Hebben jullie daarvoor je papiertje gekocht”, dan lokt dat toch reacties uit? Uw doel was duidelijk het uitlokken van een reactie, getuige de drie puntjes en vraagteken(…?). bijna aan het eind van uw reactie.

     Dat komt vervolgens die uitgelokte reactie, en dan wordt die gebruikt als een “zie je nou wel, hiervoor haal ik dus mijn papiertje niet” motivatie. Dat verbaasde me heel erg bij het lezen van uw reactie.

     Maar we hebben zeker een overeenkomst: ik vind dat slappe geouwehoer ook jammer, en het gebeurt te veel! Om nog maar te spreken van al die lui die misbruik maken van zo’n mooi systeem. En ja, dat moet zeker worden aangepakt!

     Daarom vind ik de aanpak prima, door het mailadres te openen. Als die informatie goed wordt gebruikt, dan is dat nuttig. Denk er aan dat namelijk niet alleen gaat over de NOS! Er zijn nog veel meer repeaters die worden gestoord, maar als daar bij AT geen mails over binnen komen, dan kan het ook niet goed in kaart worden gebracht.

     73 Thom

 3. Anne Mak
  Anne Mak zegt:

  Vergeten jullie niet dat indertijd Agentschap Telecom de minister erop aan gesproken heeft dat het voor hen moeilijk wordt als iedere Nederlander zenders in zijn bezit mag hebben. Maar de minister heeft de fout erkent maar wilde die niet meer wijzigen. Infobron AT.

  • MPX
   MPX zegt:

   Dat maakt niets uit, mensen die lopen te gallen liggen daar echt niet wakker van of je het nu wel of niet in bezit mag hebben.
   We zijn de tijd van bijvoorbeeld het “amerbeest” nog niet vergeten, toen gebeurde het dus ook al.
   Dat er de laatste jaren heel makkelijk en voor een paar Euro aan te komen is, helpt natuurlijk niet mee.
   Het hoort erbij, jammer maar helaas, dit zul je altijd houden.
   Haal er af en toe eentje uit de lucht en er komen er 10 voor terug.
   Leer ermee leven of trek anders de stekker eruit.

 4. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Ik dacht dat het AT dit meetnet uit onderstaand filmpje daarvoor had,ik hoor zelfs de genodigden hartelijk lachen over hoe makkelijk het is om een piraat te laten zien/horen op hun schermen.En dan komen ze met een mail adres waar je een melding op kan doen,die wie weet wanneer pas behandeld word,als de intruder misschien al wel weer flauw van zijn aktiviteiten is of op een andere plek zit oid..https://www.youtube.com/watch?v=bKoTdTDak3s

Reacties zijn gesloten.