Europe Day On The Air 2013

The National European flags in 2007Op donderdag 9 mei zullen er diverse special event stations actief zijn vanuit Europa. De Dag van Europa (of Europadag) wordt in de EU-landen sinds 1985 op 9 mei gevierd om stil te staan bij het feit dat op die datum in 1950 de Franse minister Robert Schuman in een ambitieuze verklaring aangaf dat er een supranationale Europese organisatie moest worden opgericht, die later zou uitgroeien tot de Europese Unie.

De Dag van Europa geniet weinig bekendheid. Wie in zijn agenda of op een kalender bij 9 mei ‘Dag van Europa’ ziet staan, zal zich waarschijnlijk afvragen wat er op die negende mei dan gebeurd is. Er zijn namelijk maar weinig Europese burgers die weten dat op 9 mei 1950 de aanzet werd gegeven voor de eenwording van Europa, op een moment dat, zoals bekend, heel Europa vreesde voor een derde wereldoorlog.

Tijdens deze dag zullen enkele special event stations actief zijn. Vanuit Spanje zijn dit AO1EU, AO2EU, AO3EU, AO4EU, AO5EU, AO6EU, AO7EU, AO8EU en AO9EU, zo meldt de Europese Radioamateurs Organisatie EURAO. Activiteit vanuit andere landen is op het moment van schrijven nog niet bekend.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!