‘Gezakt door fout examencommissie’

stichting-radio-examensHet nakijken van examens is mensenwerk, ook voor de vrijwilligers van Stichting Radio Examens. En mensen maken wel eens fouten. Zo kreeg een examen- kandidaat uit Rotterdam die dacht geslaagd te zijn voor zijn Novice examen toch een brief van Agentschap Telecom gezakt te zijn.

“Na aanvankelijk gedacht te hebben dat ik geslaagd was voor novice, kreeg ik afgelopen dinsdag bericht dat ik NIET geslaagd was. Groot was mijn verdriet en begon aan mijzelf te twijfelen. Had ik nu wel de correcte antwoorden op het duplicaat formulier gezet ??? Ja is het antwoord want had 3 keer gecontroleerd, of toch………..”, zo schrijft Michel Mulder op Facebook.

Na ruggespraak met Agentschap Telecom werd een protest aangetekend. Met succes. Vandaag ontving de examenkandidaat een brief van Stichting Radio Examens met een excuus en correctie. Zij zullen de uitslag bij Agentschap Telecom corrigeren, waarna er alsnog een novice licentie aangevraagd kan worden.

Henk Vrolijk (PA0HPV) schrijft namens het bestuur van de Stichting Radio Examens “Bedankt voor de prettige manier waarop je ons op het spoor van de fout hebt gezet en nogmaals onze excuses. Heel veel plezier met de hobby!”.

Een fout maken is een, je fout op een zeer nette manier oplossen is heel wat anders. En hoewel het aanvankelijk erg vervelend was voor Michel zijn alle partijen er samen gelukkig goed uitgekomen. Welkom als nieuwe Novice amateur!