Stichting Radio Examens bestaat 5 jaar

stichting-radio-examensOp 2 oktober a.s. is het 5 jaar geleden dat de Stichting Radio Examens (SRE) op initiatief van VERON en VRZA werd opgericht. Dit nadat Agentschap Telecom aangegeven heeft de examinerende instanties te willen privatiseren. Vamex werd verantwoordelijk voor de marifoon examens, Stichting Radio Examens voor het afnemen van de examens tot zendamateur.

De afgelopen 5 jaar is er veel gebeurd. Waar voorheen enkel een mogelijkheid was om twee keer per jaar een examen te doen in Nieuwegein houdt SRE tenminste 4 examenmomenten per jaar. Naast een centrale locatie in Nederland, veelal Amersfoort, worden ook examens afgenomen in Eindhoven, Rotterdam en Zwolle. Kandidaten hebben nu meer mogelijkheden om deel te nemen aan het examen en het kan ook dichter bij huis.

In een enkel geval lukt het kandidaten niet om naar de examenlocatie toe te komen. Bijvoorbeeld bij gehandicapten. In dat geval is via Agentschap Telecom een ontheffing aan te vragen en neemt SRE het examen thuis af bij de kandidaten. Van de circa 1.000 examens die de afgelopen 5 jaar afgenomen zijn, heeft SRE er enkele bij kandidaten thuis afgenomen.